– Vi oppfatter det som meningsløst å arrangere en musikkfestival etter det som er skjedd. Nå er det andre verdier som står på dagsorden. Det som er skjedd i Oslo er så brutalt og rammer så mange, at vi valgte å avlyse, sier Kirkholt til ST.

Selv har han vært på ferie i Danmark de siste dagene. Etter at han på vei hjem hadde sett to timer av de kontinuerlige nyhetssendingene på både NRK og TV2, var han for egen del fast bestemt på at avlysning var det eneste riktige.

– Styret tok avgjørelsen søndag. Inntrykkene begynner å synke inn nå, og vi er alle like preget som resten av nasjonen. Det faktum at lokale ungdommer også er involvert, bare forsterker innholdet i den avgjørelsen vi har tatt, sier han.

Om lag 30 band får nå beskjed om avlysningen, i tillegg går samme melding ut til mellom 300 og 400 frivillige.

– Var det vurdert å opprettholde planene om en festival, med tanke på at folk kanskje kunne få et annet og positivt fokus oppi tragedien?

– Ja, akkurat dette var vurderinger styret gjorde, men vi valgte altså å avlyse hele festivalen. Nå vet vi at langt borti 100 mennesker skal begraves i den tida festivalen var planlagt, og da følte vi at det ble tidsmessig for nært. Da er det sorgen som dominerer. Kanskje – jeg understreker kanskje – kunne vi ha arrangert festivalen om den var planlagt ei uke seinere, sier Bjørn Steinar Kirkholt.

Verken ordfører Ivar Syrstad eller lensmann Brynjar Einum i Meldal var søndag kveld ikke tilgjengelig for å kommentere avgjørelsen.

John M. Myrhaug