Rennebus J 16-lag tapte det som var av seriekamper i vårsesongen. Det var derfor med bange anelser at jentene reiste på Norway Cup. På Ekebergsletta har jentene imidlertid fått en etterlengtet opptur.

De oransje og sortkledde vant nemlig to av tre innledende kamper og endte opp i A-sluttspillet. Det var det neppe noen som hadde trodd da turneringen ble sparket i gang på søndag. Det har egentlig gått over all forventning for jentene som trenes av Magnar Gunnes. Han har i Oslo sett en litt annen utgave av Rennebus J 16-lag enn den som spiller i den hjemlige serien. Det har vært mer tæl og innsats. Jentene har latt seg inspirere over at de møter nye lag.

I A-sluttspillet sa det imidlertid stopp i 32-delsfinalen mot Håkvik hvor det ble 4-0-tap, men jentene tar nok mye positivt med seg fra Ekebergsletta.

Slo Skeid

Rennebu-jentene innledet Norway Cup med å slå Skeid 2–0. Stor og tradisjonsrik Oslo-klubb som har jobbet godt på jentesiden i mange år. Hege Haugen ble tomålsscorer i det oppgjøret. Hun fant veien til nettmaskene og sørget for at rennbyggene fikk noe å juble for. Seier ble det også da Sauland sto på motsatt banehalvdel. Telemarkingene var ingen målestokk for Rennebu som tapte for Halsnøy som kommer fra Kvinnherad og Hordaland.

Tomålsscorer på nytt

Hege Haugen og Annikken Holberg scoret målene. Førstnevnte ble på nytt tomålsscorer da Sauherad ble satt ettertrykkelig på plass. Måljegeren ble dermed en viktig bidragsyter til at Rennebu for første gang på lenge har et jentelag som har kvalifisert seg for det gjeveste sluttspillet i den aller største fotballturneringen. Rennebu har ifølge trener Gunnes tradisjon for å sende J og G 16-lagene jevnlig til Oslo. I år er også G 14-laget en del av troppen.

- Klubben gjør det for at alle skal få muligheten til å oppleve minst en Norway Cup-turnering. Forhåpentligvis så fungerer deltakelsen her som inspirasjon. Vår største utfordring er at mange flytter ut av bygda og kommunen i det øyeblikket de er ferdige på ungdomsskolen. Det må nødvendigvis bli slik så lenge vi ikke har noen videregående skole. Jeg regner med at vi mister spillere når høstsesongen starter. Men jeg regner med at vi skal klare å fullføre sesongen. Vi får hente opp noen fra J 14-laget.

Mye utflytting

- Hvorfor har guttefotballen hatt større status enn jentefotballen i Rennebu?

- Det er egentlig et godt spørsmål. Problematikken rundt at mange flytter ut i ung alder, har gjort det vanskelig å stille lag. J 16-laget er det eldste laget vi har på jentesiden, sier han som har det sportslige ansvaret for tenåringsjentene som har fått en skikkelig opptur på Ekebergsletta og andre Oslo-baner.

nyhets.redaksjonen@avisa-st.no

952 52 255

En skadet Ingrid Krogstad (i midten) hjelpes av banen (t.v. trener Magnar Gunnes). Foto: Svein Halvor Moe