Kåre Kurås, leder i Fannrem Vel, kan i dag ønske velkommen til Stasjonsdagen 2017 på Tusenårsstedet på Fannrem. Mye er ved det gamle, og noe er nytt av året.

Årets stasjonsdag åpner med gudstjeneste og barnedåp, noe som har vært gjort også enkelte tidligere år.

- Deretter kommer Orkdal skolekorps marsjerende inn i parken fra sykehjemmet, hvor de skal spille først. Når de kommer inn til paviljongen, da er stasjonsdagen i gang. Det er en fast åpning, som vi synes er trivelig, sier Kurås.

Nytt klatretilbud

Dagen byr naturlig nok på togkjøring, med muligheter for å sitte på småturer fra Fannrem stasjon.

- Øystein Mælen kommer med hest og vogn, slik at de som vil kan så sitte på med ham i området. Dette bruker å være populært blant ungene, sier Kurås.

Nytt av året er det at Orkla Fjellsportklubb deltar med klatretårn for ungene, hvor det blir premiering. Husflidslaget har utstilling, ting for salg og gir barna mulighet til å prøve gammelt håndverk. Veteranklubben kjører ut den gamle brannbilen fra 1938, som bruker å være en populær attraksjon.

- Paul Rocks kommer med tryllekunster og ballongmagi, og vi har en fast gjeng som bidrar på trekkspill: Orkdal gammeldansorkester. Tre søstre Løkken bidrar med sang, og bandet Monekywrech skal spille. Knut Inge Gjønnes og Kristin Øyangen Lindberg opptrer med gitar og sang, og det blir felespill av kulturskolen.

Trekker trimpremier

Tradisjonen tro er det loddsalg med fine premier, som blir trukket ut på slutten av dagen.

- I år skal vi også trekke ut premier for trimmere i Orklaparken. Det er 3000 som har skrevet seg inn i boka i gapahuken siden jul, og noen av disse skal gjøres stas på, sier Kurås.

Han håper på godvær, siden dagen vil bli filmet av et filmteam for å legges ut på sidene til velforeninga. Og selvfølgelig er godvær kjærkomment for opplevelsen og oppmøtet, som for øvrig bruker å være bra.

Startet i 2000

- Hva er bakgrunnen for Stasjonsdagen?

- Det startet da vi fikk ny stasjon i 2000, og etter det har vi hatt stasjonsdag med ulikt opplegg. Først var det på stasjonen, men så er det utvidet til parken og paviljongen, her er det luggumt å ha det. Folk trives med arrangementet, sier Kurås, som håper mange kjenner sin besøkelsestid også i år.

- Dagen gir en fin inntekt til velforeninga, sier han.

Tryllekunstner og ballongtrikser Paul Rocks kommer. Foto: Arkiv