Heter du imidlertid Stomperud, Krekar eller Tronvoll befinner du deg definitivt i den andre enden av tabellen.

Navnet skjemmer ingen heter det, og det er sant. Selv om mange skifter navn, og innslagene av nye navn fra andre land etter hvert gjør seg gjeldende, er det noen som holder stand. 53 011 personer i den norske befolkning heter Hansen til etternavn, og kan dermed smykke seg med tittelen «Kongerikets mest populære etternavn».

På en god andreplass kommer Johansen med 50 088, men Olsen kniper bronsemedaljen med 49 303. På den sure fjerdeplassen havner selvsagt Larsen med 37 869 personer. Jon Tronvoll deler for øvrig sitt etternavn med 54 andre.

Tegneseriehelter

Vi registrerer videre at i andre enden av skalaen er det en hel del kuriøse varianter av etternavn. Statistisk sentralbyrå har per 1.januar 2016 registrert at hele 55 personer har etternavnet Knoll, uten at noen av den grunn har funnet det nødvendig å ta navnet Tott. Når vi er inne i tegneseriens verden er det verdt å merke seg at det faktisk er 22 personer som har etternavnet Stomperud, uten at det kan dokumenteres noe direkte slektskap med den evigunge vernepliktige med nummer 91, som ser ut til å være ilagt livslang militærtjeneste i eget hefte hver jul.

Visstnok er det også 11 som bærer etternavnet Baltazar. Om de er i slekt med min gamle tsjekkiske professorhelt fra Barne-TV på 70-tallet, vites ikke. Det er uansett et flott og spenstig navn.

Lov å bytte

Det er for øvrig 101 individer som går rundt med navnet Kjemperud. Hvis ikke dette navnet forplikter, vet ikke jeg. Hvis jeg skulle møte en liten spebygd pusling som raget 150 centimeter over bakkenivå, som presenterte seg med dette navnet, ville jeg nok bli en smule skuffet og overrasket. Kanskje også litt håpefull, og friskt foreslått for vedkommende om å bytte navn til Larsen. Vi trenger definitivt flere på laget for å nærme oss Olsen-klanen.

Navn til besvær

Jeg ser for øvrig for meg at rekrutteringen til Larsen-navnet også har et potensiale blant de 77 som heter Frog. Jeg regner med at de blir sånn passe blyge og utilpass når de skal presentere seg i et finere selskap i et hvilket som helst engelsktalende land. «My name is Frog, but it’s not what you think, ehhh»

Det er for øvrig ingen som heter Trump, mens syv personer bærer presidentnavnet Clinton.

De som synes dette ble mye tull og ball, kan trøste seg med at det er noen som heter det også. Ball, altså – 36 personer!