Det var mange observasjoner av jerv i nettopp det området i september for ti år siden. Personlig hadde Ivar Volden sett jerv ved flere anledninger, men det var først dagen før artikkelen sto på trykk at han hadde geværet med og kom på skikkelig skuddhold.

Mistet mange lam

Det var rundt klokka ni om morgenen den nevnte fredagen at han gikk en tur langs en skogsvei for å se etter hjort. Plutselig krysset jerven over veien, bare 60–70 meter foran ham.

Volden opplyste at sønnen Willy Olav Volden hadde mistet 50 lam den sommeren, og at de mistenkte jerven for å være gjerningsmannen.

— Det er absolutt ingen spor etter de bortkomne sauene, og det er en kjent sak at jerven pleier å skjule alle spor av dyrene han har tatt, sa Volden, som hadde vært en habil jeger i rundt 50 år på det tidspunktet.

Ville skutt igjen

I karrieren som jeger hadde han skutt mange ulike dyr, men det var første gang han hadde skutt en jerv. Jerven han felte veide 11 kilo.

— Jeg vil nok prioritere hjortejakta fremover, men så sant det dukker opp jerv og det fortsatt er igjen jerv på lisensen, så kommer jeg til å skyte, sa den erfarne jegeren som fryktet at det var svært mye jerv i distriktet.

— Vi har sett fire jerver inkludert denne som er skutt. Men hva med alle de vi ikke har sett? undret Volden.

På det tidspunktet i 2011 var det 79 år siden sist det ble skutt jerv i Snillfjord. Det var i 1934 da 13-åringen Aksel Mjønestrø skjøt en.