TV2-programmet Farmen har nå gått i flere uker. Enkelte av deltakerne har allerede røket ut etter tapte dueller.

Men i mandagens program kom fire utfordrere inn på gården, som ligger i Stange kommune i Hedmark. Og én av disse er fra Fannrem i Orkdal.

– Jeg er selvsagt spent på hvilke opptak som er med i programmet. Jeg er også spent på hvordan jeg blir framstilt på tv, sier Reidar André Grøset.

– Jeg ble skuffet

Firebarnsfaren har meldt seg på den populære reality-serien flere ganger gjennom programmets tiårige historie. Det gjorde han også i vinter før årets sesong. Og nå kom han endelig i betraktning.

Førstegangsintervjuet var i Trondheim i mai. Deretter ble det andregangsintervju i Oslo noen uker etterpå, blant annet med programleder Gaute Grøtta Grav til stede. Men i juli kom telefonen: Du er ikke plukket ut.

– Jeg ble skuffet over ikke å bli utvalgt, innrømmer Grøset, som til daglig jobber som snekker (selvstendig næringsdrivende) og sykepleier i Orkdal kommune.

Avstemning

Men på slutten av august kom det en telefon fra produksjonsselskapet: Fannremsbyggen var plukket ut som én av fire såkalte utfordrere.

I årets sesong innebærer det at alle fire blir kjørt inn på gården. I løpet av tre dager der inne skal de øvrige deltakerne stemme på hvilke tre som må ut igjen. Den som blir igjen, er med i spillet på lik linje som Finn, Frank, Magnhild og resten av gjengen.

Grøset kan ikke avsløre hvordan det gikk med ham, utover at det var en opplevelse for livet å være med.

Kverulanten Frank

– Hvordan gikk du overens med kverulanten Frank der inne?

– Veldig godt, faktisk! Han ble én av kameratene mine. Jeg så humoren hans og glimtet i øyet bak kveruleringa, sier 44-åringen.

– Angrer du på noe du gjorde på gården?

– Nei, i bunn og grunn gjør jeg ikke det. Det var en del som skjedde, da. Men husk at det er et spill, humrer Grøset, som selv ikke har sett noe av det som kommer på tv i kveld.

– Litt rart

– Er venner, familie, naboer og folk rundt deg nysgjerrige på hvordan det har gått?

– Ja, hele tida. Jeg har kun fortalt det til min kone. Til og med barna vet ikke hva som skjer.

– Hvem skal du se kveldens program sammen med?

Den nærmeste familien min. De både gleder og gruer seg. Det blir litt rart. Jeg har aldri før sett meg selv på tv, poengterer han.

Ferdig innspilt

– Hvordan gikk det egentlig med deg?

– Du får vente og se, svarer han på lurespørsmålet til ST og ler.

– Selv om Farmen er ferdiginnspilt og du vet hvem som vinner, hvem håpet du skulle stå igjen som vinneren?

– Jeg har mine favoritter. Etter arbeidsinnsats, evner og personlighet, stiller Finn og Magnhild sterkt, sammen med Olav, svarer Grøset.

Da gjenstår det å se hvordan det går med orkdalingen: Overlever han de tre dagene? Og i så fall: Hvor lenge blir han inne på gården?