Presidenten for russen ved Follo var nemlig ei snill jente. Så snill at hun ikke godtok mottoet hun fikk trykt på russekortet sitt. Der skulle det nemlig stå «Lykken kommer til den som ler». Men da kortet kom, sto det i stedet: «du skal ikke le av andre, du skal gapskratte».

— Det fikk meg til å høres så ond ut. Det kortet kan jeg ikke bruke, sa hun fortvilt.

19-åringen fra Snillfjord gikk til presidentvalget under slagordene «pliktoppfyllende og ansvarsfull». Før russen ved Follo tok fatt på feiringa for fullt, sendte de ut nabovarsel der de opplyste at russen hadde til hensikt å overholde lover og regler som ellers. Men da ba også om at folk kunne utvise litt ekstra forståelse under russefeiringa. Og det sto de på. Så langt hun visste, var det ikke kommet klager på årets russ.

— Kanskje både vi og naboene har vært greie, sa hun.

Bakgrunnen for knutene på presidentens lue, var unntatt offentligheten.

— Nei, det vil jeg ikke si, sa hun og rødmet lett.

STs reporter lurte på om det var ting hun skjemtes over.

— Nei, kanskje ikke. Men det er ikke sikkert alle blir like glade for det. Bestemødre og slikt, sa hun og vred seg i stolen.

Til orientering var det over 100 knuteregler i 2007. Russepresidenten hadde gjort seg fortjent til 15 knuter så langt. Den mest dristige som hun våget å røpe, var å h aklint med en person av samme kjønn. Ellers hadde hun sikkerstikk som å ha bestilt en Big Bite uten brød og kjøtt, og spist halve russekortet sitt. Og det kunne være like greit med et så «ondt» ordtak på kortet.

— Men vi har mange snille regler, som å synge for eldre og dele ut russekort til syke barn på sykehuset. Det ikke bare om drikking og sex.

Hun kunne også fortelle at hun sikkert ikke vilelta knuten hvor fire russ står i en telefonkiosk og drikker en hel kasse øl.

Og selv om det ble mye festing, så var det ikke bare det russetida handla om.

— Vi arrangerer russerevy, fotballkamper, og griller. Er masse sammen og har det artig. Og så har vi festet … rundt tre–fire kvelder i uka fra vi startet den 27. april og frem til 17. mai.

Og selv om det er mye festing, kjenner ikke Elisabeth igjen bildet som tegnes av russ som drikker seg sanseløse. hun hevder hardnakket at det ikke er mer drikking enn ellers. De har det bare mye mer artig og blir kjent med masse nye folk.

— Det er de som er edrue også. De har det like artig, påsto hun.

Presidentens tale

Om det var mye moro og c-moment i noen dager til fra da portrettet sto på trykk, kom det til å bli mer alvor for russepresidenten når hun skulle holde russetalen den 17. mai.

— Jeg har holdt noen taler, men kan ikke akkurat skryte på meg å være erfaren, sa hun, og funderte litt over hva hun skulle si.

Talen lå og demret i bakhodet, og mye av den hadde hun allerede klar. Utfordringen ville bli å fange oppmerksomheten til en gjeng med sliten og utrangla russ. Hun lovet at hun ikke skulle prate for lenge. I alle fall ikke mer enn 20 minutt. Og så håpet hun å finne på noe morsomt som kunne få folk til å le.

Og selv; tja, hun kom kanskje til å legge seg litt tidligere natt til 17. slik at hun var frisk og opplagt. Det var russepresidentens lodd.