Det var ved 21-tida den torsdagskvelden at politiet gjennomførte en storaksjon mot illegal spillevirksomhet på Evjen. Lokale politistyrker hadde fått bistand fra politi med hunder i Trondhjem. Da de stormet inn døra, prøvde en av de tilstedeværende å stoppe politiet i døra. Han ble øyeblikkelig lagt i jern.

Daværende politioverbetjent Tor Kristian Haugan ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor sa at den personen var en av de få orkdalingene i lokalet, som var fullstappet med pokerbord – totalt 65 aktive spillere.

Overalt fløt sjetonger og spillekort, brus, og ølbokser. Men ingen penger. I etterkant viste det seg at deltakerne stammet fra Nordland i nord til Møre og Romsdal i sør. Men de fleste var trøndere. De deltok i en landsomfattende pokerturnering der politiet mente gevinstene dreide seg om hundretusener.

Bevis

— At vi mobiliserte så massivt har sammenheng med at vi ikke visste hvilke personer som befant seg i lokalet. Vi visste bare at det var svært mange. Den store politistyrken førte til at spillerne ble sittende, og at vi kunne beslaglegge bevis svært raskt. I tillegg unngikk vi at personer prøvde å forlate stedet. Vi hadde også mannskap utenfor lokalet. I det samme vi gikk inn, fløy tilfeldigvis et helikopter over oss, og hundene bjeffet utenfor. Jeg skjønner godt at de tilstedeværende ble nokså perplekse. Takket være det store oppbudet av politi, gikk det hele svært rolig for seg, sa Tor Kristian Haugan til ST.

Store beløp

Selv om politiet ikke fant kontanter under beslaget, var de ikke så naive at de trodde deltakerne spilte om heder og ære. De hadde fått nyss om at innsatsen for hver spiller lå på 2500 kroner. Om det stemte, lå det en samlet gevinst på 150 000 kroner bare fra Grendstuggu Evjen. Fire personer ble antatt å ha ledet og organisert virksomheten, og ble innbrakt til avhør samme aften og natt. Resten ble det notert personalia og tatt bilde av.

Trodde de spilte bridge

— Jeg må innrømme at jeg ble ganske perpleks da jeg fikk vite hva som foregikk, sa Ola Gumdal, en av de frivillige som styrte og stelte med Grendstuggu Evjen. Ifølge leiekontrakten skulle det være møtevirksomhet og deltakerne opplyste at de spilte bridge.

Gumdal presiserte at det formelle med leieavtalen var gjort etter boka, og at ingen kunne forlange at vaktmester eller personer i styret skulle drive jevne kontroller av alle leietakere, men han innrømmet at da han observerte lys i lokalene klokka to natt til den nevnte torsdagen, ble han noe mistenksom.