- Allerede før Tine fotballskole 2017 sparkes i gang, viser tallene at nesten 1,2 millioner barn og unge har deltatt så langt, forteller André Paulsen i NFF.

Til sammen deltar rundt 70 000 barn på fotballskolen hvert år, fordelt på 460 arrangementer landet over. Skolen, som varer fra tre til fem dager, arrangeres også en rekke steder i Trøndelag. I avisa Sør-Trøndelags nedslagsfelt arrangeres fotballskolen i år av Rindal IL, Rennebu IL, Buvik IL og Orkla FK.

Mat og jenter

To av fokusområdene for fotballskolen er kosthold og enda større jentedeltakelse.

- Både Fotballforbundet og Tine ønsker også i år å løfte frem kosthold og ernæring som viktige elementer for deltakerne. Samtidig er vi begge opptatte av å øke andelen på både jentedeltakere og jentetrenere. Flere av klubbene arbeider godt med dette allerede, for å nå målene om minst 40 prosent jenteandel, noe vi gleder oss over, sier Paulsen.

Alternativ kioskmat

Tine ønsker å være ansvarlig for barnas helse.

- Gjennom både organisert aktivitet og ved å tilby et godt og bredt utvalg av idrettsmat og -drikke, sier sponsorsjef i Tine, Ann-Kristin Syversen.

I år lanserer de blant annet konseptet Smart idrettsmat. Der får klubbene tilgang på gode tilbud rundt et bredt utvalg av varer til kiosk og arrangementer.

- Vi er vårt samfunnsansvar bevisst, og fotballskolen, i samarbeid med de lokale klubbene, er på mange måter et flaggskip i å få barn og unge i aktivitet. Samtidig ønsker vi å sikre at både utøvere og tilskuere har et godt og bredt tilbud å velge fra når de har behov for litt påfyll, sier Syversen.

Lokale tilbud

Rindal IL er først ute og arrangerer sin skole 10. – 14. juli. Det fortsetter med Rennebu IL som har satt av datoene 7. – 9. august. 18. – 20. august er det klart for fotballskole i Buvik, mens Orkla Fotballklubb jar sin skole 2. – 3. september.

steinar.larsen@avisa-st.no