HEMNE: Hemne-ordfører Ståle Vaag hadde det minst like artig som barna da han tilbrakte hele tirsdagen i Vinje barnehage på Vinjeøra.

– Bestyrer Elin Bondhus Bakken ringte og inviterte meg og jeg takket ja. For i dag er det den store Barnehagedagen, sier han.

– Du har klart deg bra, du skal få jobb her, repliserer Bakken med et smil, midt i leiken i snøen.

Tema demokrati

Her har det vært skigåing, aking og skateboardkjøring utendørs, mens de tidligere på dagen arrangerte – vi må vel si – ekstraordinært kommunestyremøte.

– Elin var ordfører og barna var politikere. Det ble med sju mot seks stemmer vedtatt å bygge ny vei på Vinjeøra framfor barnehage på Kyrksæterøra, forteller Ståle Vaag.

Og dette er selvsagt midt i gata for årets tema for den tiende barnehagedagen, som arrangeres i regi Utdanningsforbundet, Fagforbundet og Foreldreutvalget for barnehager (FUB). Markeringen er blitt en tradisjon i store deler av barnehagenorge.

– Tema er demokrati med «Jeg har noe å si» som slagord. Det handler om barns medvirkning, med grunnlovsjubileet som bakteppe, sier Bakken.

Sammen med barna

Her kan du se at både barna og ordføreren storkoste seg på Vinjeøra.

– I dag får telefon være telefon, og epost være epost. Dette har vært batterilading for meg. Jeg har ikke hatt kontordag her, men deltatt i det barna holder på med til daglig i barnehagen, sier Ståle Vaag.