Men dermed ble det også lenge å vente for Langseth før han kunne kaste ut sluken igjen. Hver fisker i Orkla kan bare ta en laks i døgnet. Dermed ble det pils og matlaging på ham resten av dagen, mens kameratene fikk prøve fiskelykken.

- Dette var morsomt. Det er første gangen jeg er i ei lakseelv, sier Langseth som skal bruke pinsen på Ekli sammen med seks andre karer fra Hamar.

Lars Erik Østby (t.h.), Amund Langseth og Kjell Morten Larsen gleder seg til tre dager ved Orklas bredd.

Mye stor laks

Søndag formiddag var det meldt inn nær 200 kilo laks til Orklas laksebørs. Lørdag tok Olaf Gundersrud en rugg på 17,6 kilo med flue, mens flere har meldt inn fisk på over ti kilo. Oppsynsmann Arne Nielsen forteller om mye stor og mellomstor laks i elva.

Les også: Har ikke fått laks på fem-seks år

- Det er slik det skal være. Det er den som kommer inn først, sier Nielsen.

Han har heller ikke registrert mye luseskader på laksen.

- Jeg har ikke sett mye til det i år, nei. Det var mer i fjor, sier Nielsen.

Populært med firmaturer

Geir Ekli er en av de syv oppsitterne som er sammen om å leie ut tre vald langs sin del av elva. Han forteller at det stort sett er de samme fiskerne som kommer tilbake år etter år.

- De er gjerne en uke i slengen. Vi ser også at det blir mer og mer slike firmaturer som dette, sier Ekli.

Hele dager utendørs, spennende fiske og gode middager på kvelden. Laksefiske i Orkla trekker fiskere fra både inn- og utland.

Amund Langseth og kameratene er nemlig en del av en gruppe som er invitert med på fisketur av leverandøren Montér. Trond Løvbakk fremhever hvordan alt er godt tilrettelagt for fiskerne som en av de viktigste grunnene til at han valgte nettopp Eklis fiskevald for sin kundetur.

- Det er et bra vald, og det er et veldig fint område. Her har vi husrom, og alt er tilrettelagt slik at vi kan ta med kundene våre på tur, sier han.

Les også: Se hvem som har fått laks i Orkla

Guttetur

Gruppen på syv mann skal være ved Orkla til og med mandag. Også for Kjell Morten Larsen er dette første gangen i ei lakseelv.

- Jeg har egentlig ingen forventninger til turen, annet enn å få være ute noen dager. Planen er å stå her i tre dager, og så skal vi ha en supermiddag i kveld med rype, hjort og elg på menyen, sier Østby.

- Og dere er bare menn. Er det noe gøy da?

- Ja, det er egentlig det. Da tar vi oss en whisky uten at det blir noe bråk av det.

Akkurat det er et litt sårt punkt for Amund Langseth. Han ble gift forrige helg.

- Jeg tror nok kanskje hun helst hadde sett at jeg var hjemme, sier han med et litt fåret smil mens han henger opp dagens fangst, en sølvblank laks på mellom fire og fem kilo.