Torhild Engløkk

Bor: Fannrem

Jobber med: Driver butikken Tilbords på Amfisenteret

Hva gjør du akkurat nå?

— Akkurat nå holder jeg på å plassere varer til en ny kampanje ut i hyllene. Sommervarene skal ut og høstnyhetene skal inn.

Hva serverer du når du har venner på besøk?

— Det varierer veldig. Mannen min jakter, så vi serverer gjerne viltkjøtt som elg og hjort. Ellers serverer vi ofte pizza.

Hvor drar du helst på ferie?

— Egentlig drar jeg helst på ferie på hytta på Gjengstøa. Der får jeg koblet helt av.

Hva leser du?

— Akkurat nå holder jeg på med Anne B. Ragdes nyeste bok, «Liebhaberne». Og så fullførte jeg akkurat Jo Nesbøs bok, «Tørst», den var kjempebra.

Hvorfor bor du der du bor?

— Tja, fordi jeg er vokst opp der? Men vi flytter snart til Laksøybøgda.

Hvorfor akkurat dit?

— Fordi mannen min er derfra, så vi skal flytte til hjemgården hans.

Hvordan blir det å flytte fra Fannrem da?

— Det går helt fint. Selv om Fannrem er mer sentralt, får man mer rom i Laksøybøgda. Det er langt til naboen og roligere der.

Hva gjør du på fritiden?

— Med til sammen fem barn går mye av fritiden bort til barna og deres fotballtreninger. Ellers er jeg glad i å gå tur og holde på med interiør, så det prøver jeg å finne tid til. Jeg tar en del bilder av interiør og samler inspirasjon.

Hvordan holder du deg i form?

— Jeg går på tur som sagt.

Har du et favoritt-turmål?

— Det må være å gå oppå Stamnesfjellet ved hytta, der er det veldig fint.

Hva opptar deg for tiden?

— Det er butikken. Jeg er veldig opptatt av den og jeg bruker mye tid på den. Og så er det at minsteveita har startet på SFO. Det er stort med den siste skolestarteren.

Er det noe du drømmer om å få gjort i livet ditt?

— Jeg er glad i å reise, så jeg kunne tenkt meg og reist litt mer. Ellers er jeg veldig fornøyd med livet som det er. Jeg har startet butikken her, og det er jeg veldig fornøyd med.

Har du en plass du er ekstra glad i å reise til?

— Det må være Italia. Jeg liker landet veldig godt, og spesielt Roma. Jeg er veldig glad i stemningen i Italia; de tar det mer med ro. For eksempel så sitter de lenge på restaurant og nyter maten og tilværelsen.

Hvis du skulle ha jobbet som noe annet, hva hadde du valgt da?

— Si det. Den var vanskelig. Jeg må nok svare, ingenting. Jeg har det kjempefint der jeg er, og jeg har alltid drømt om å åpne en butikk som dette. Så jeg har ingen plan B.

Hvis du skulle reist bort for ett år, hva ville du savne mest?

— Hvis jeg hadde reist med mann og barn, så hadde jeg savnet årstidene mest. I Norge har vi skiftende årstider, og det liker jeg veldig godt. Jeg synes det skal være litt forskjell på årstidene.

Oda Karoline Vaage