Siden det er allehelgensaften i morgen, eller halloween som det heter i USA (som igjen kommer fra det keltiske Samhain), tenkte jeg det kunne passe med en amerikansk gryte laget på ordentlig og smakfullt vis. Den passer jo også bra som søndagsmiddag før man tar feiringen av allehelgensaften.

Cirka fire porsjoner

400 g kjøttdeig

1 løk, finhakket

1 fedd hvitløk, finhakket

1 rød paprika, i små terninger

2 bokser knuste tomater

2 ss tomatpuré

200 g ris

3–4 dl hønsekraft (ev. vann og buljongterning)

1 ss brun farin

1 ts spisskummen

Salt og pepper

Mais fra to kokte maiskolber

  • Brun kjøttet i en god og varm gryte.

  • Tilsett løk, tomatpuré, hvitløk, og ris.

  • La dette surre litt til risen blir blank.

  • Tilsett tomater, paprika, og kraft. Bland godt sammen og gi det hele et oppkok.

  • Kok i ca. 25 minutt til risen er kokt.

  • Juster med mer væske om nødvendig.

  • Smak til med salt og pepper.