Dugnadsgjengen i Gammelosen på Orkanger stilte torsdag opp da Orkanger pensjonistforening flyttet inn i det påbygde aktivitetshuset.

Aktivitetshuset som ligger et steinkast fra Orkdal rådhus, eies av Orkdal kommune, men disponeres av Orkanger pensjonistforening. Nylig ble det 45 kvadratmeter store påbygget ferdig.

Kommunen har bevilget 1,6 millioner kroner til prosjektet. I tillegg har pensjonistforeninga selv investert 250 000 kroner til nytt kjøkken.

I går var det innflytting. Og dugnadsgjengen i Gammelosen stilte med ti mann.

– Vi synes det er greit at vi gjør arbeid utenfor Gammelosen, vi også. Akkurat som Knykengjengen gjør utenfor Knyken. Vi bidrar blant annet i Ulvåsen og Idrettsparken, og nå her, forteller dugnadssjef Jan Erik Bach.

– Vi er svært takknemlig for hjelpa vi får. Vi har cirka 170 medlemmer, men gjennomsnittsalderen er høy. Det er på tide at yngre pensjonister bidrar litt. Vi trenger rekruttering, sier Asbjørn Ross og Ragnar A. Johansen, henholdsvis leder og nestleder i Orkanger pensjonistforening.

Dugnaden pågikk kun på torsdag. Midt i arbeidet ble det også tid til kaffe og vafler.

PS! Det «nye» aktivitetshuset skal åpnes torsdag kveld 13. oktober. Da kommer blant annet ordfører Oddbjørn Bang, trubadur Tor Kvarsnes og en del andre inviterte gjester.