I forrige uke kom det forslag fra ulike arenaer om å oppkalle Follo-hallen etter Sondre. Rundt klokka 23.30 søndag, ble det etablert en Facebook-gruppe under navnet «Sondrehallen». Håkon Sanden (17), Simon Skålholt Evjen (18) og Erik Indergård (18) står bak gruppa, og etter et halvt døgn hadde 6200 personer meldt seg inn. Antall medlemmer øker for hvert sekund, og like før avisa gikk i trykken mandag kveld nærmet medlemstallet seg 11 000.

Vise respekt

– Vi gjør dette for å vise respekt for Sondre. Han var en av dem som sto på mest for full hall på Follo, sier folloelev Håkon Sanden.

Han håper Facebook-gruppa kan hjelpe med å nå fram til politikerne.

– Sondre var veldig politisk engasjert. Vi synes det er på sin plass at hallen blir oppkalt etter han. Det er også en fin måte for oss til å minnes Sondre hele tiden, sier Sanden.

– Veldig bra

– Mange har tenkt denne tanken, blant annet vi i fylkeskommunen. Nå er vi i gang med å avklare formalitetene rundt eventuell oppkalling etter Sondre, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik.

Han understreker at vedtaket ikke vil bli gjort denne uka.

– Mye skal avklares, og vi vil gjøre alt på best mulig måte. Først og fremst vil vi avvente litt av hensyn til Sondres familie, sier Sandvik.

Fylkeskommunen må også ta stilling til andre som døde i tragedien. 9. august skal det holdes et møte med fylkeskommunen og alle rektorer på skoler med elever som gikk bort.

– Det er flere minner å hedre. Vi må diskutere hvordan det skal gjøres. Det er ikke alltid de første ideene som er de beste. Men umiddelbart synes jeg forslaget om Sondrehallen er veldig bra, sier Sandvik.

Ordfører Gunnar Lysholm er også positiv til forslaget.

– Jeg synes det er et spennende forslag, sier Lysholm.

Han vil for øvrig ikke engasjere seg med det første.

– Jeg vil ikke engasjere meg ennå, i respekt for den vanskelige tida familien står ovenfor. Jeg vil ikke komme med politiske utspill og lage debatt knyttet til dette før begravelsen til Sondre er ferdig, sier Lysholm.

Overveldende respons

Sanden, Indergård og Skålholt Evjen er overveldet over responsen de har fått.

– Jeg synes det er kjempebra at så mange er positive til forslaget, og at de viser at de synes det er et bra initiativ. Da er det større sjanse for at det blir noe av dette, sier Sanden.

Kirsti Kringstad