I 2008 gikk en episode av det populære NRK-programmet, «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu», over norske TV-skjermer. Ingen nyhet i seg selv, men året før hadde Oddgeir Bruaset og resten av teamet hans vært på den avsidesliggende fjellgården Fossdalen øverst i Kårøydalen (da i Rindal, nå i Hemne).

Dette for å gjøre opptak til nevnte episode, som viste frem familien Martinsen, med datter Anita i front, som gjerne gikk på fjelltur med høna Berit (med flere). En sjarmerende episode i og for seg. Undertegnede så den igjen nylig i sin årlige «Der ingen skulle tru»-maraton. Og så begynner man å tenke. Dette er jo i STs nedslagsfelt, ble det laget noe sak på det mon tro?

Det ble det. Steinar Væge skrev og 12 år gamle Anita Martinsen stilte opp og svarte på journalistens spørsmål. Det var Anita selv som fikk Bruaset til å dukke opp.

– Jeg skrev et brev til han, men våget ikke postlegge det. Da han kom til Hellandsjøen for å vise lysbilder, fortalte jeg om brevet, og han sa at jeg bare kunne sende det. Så fikk vi svar om at han ville komme, forteller Anita, og resten er (TV-)historie.