I en ROS-analyse gjennomført våren 2010, kom det frem at sannsynligheten for påkjørsel av barn var stor langs deler av fylkesvei 475. Trafikksikkerhet var bakgrunnen for at Orkdal kommune i 2011 hadde regulert for fortau langs deler av veien. Planen var nylig vedtatt av politikerne da artikkelen sto på trykk, men finansieringen av et nytt fortau manglet. Kommunen håpet likevel at overskuddsmasser fra tunnelbygging i Klinglien skulle sikre fortausbygginga.

Avsluttet sikringsskyss

Skoleelever ved Årlivoll skole fikk på det tidspunktet sikringsskyss på strekning hvor det skulle åpnes for fortausbygging. Ved bygging av fortau, ville det ikke lenger være behøvelig, ifølge kommunen.

Fortauet skulle gå fra avkjørselen til Plassgata og frem til Svorka bru. Fortauet skulle bli tre meter bredt, var planlagt inn på vestsiden av fylkesvegen, ut mot elva.

  • Ikke over brua

Årlivoll skole hadde imidlertid ytret et ønske om at fortauet skulle fortsette over brua og gjennom krysset mot Solbu. Men ønsket ble ikke imøtekommet av Orkdal kommune. I administrasjonens vurdering ble det begrunnet med at et n ny utvidelse av planområdet ville medføre ny planrunde med ny høring, noe som ville ta tid. Vegvesenet planla å starte tunnelarbeidet i Klingen i løpet av september 2011. 50 000 kubikk masse skulle fjernes, og det var noe av denne massen kommunen håpte å kunne bruke på fortausbygging.

«For å kunne ta imot tunnelmasser er det viktig å få sluttbehandla planen», het det i kommunens vurdering av saken.

Planen ble sluttbehandlet med enstemmig vedtak i kommunestyret 25. mai 2011.