De sitter med hver sin wienersnitsel med tilhørende persillepoteter, tyttebær i ei lita skål, og en halv sitron lekkert innpakket i en tynn tøypose.

Den delikate friteringen av kjøttet er nok til å fortelle at denne snitselen ikke er kjøpt på en kafeteria langs autobahn.

Lunsj ved vannet

Det er imidlertid restaurantens beliggenhet som fascinerer ekteparet fra Fannrem aller mest.

– Å! Er det på det hotellet vi spiser ... Det beste med denne plassen, er at vi sitter helt ute i vannkanten. Det er jo som å sitte på en båt!

Rett utenfor restaurantbordet kommer båtene glidende, og en svanefamilie glir forbi. De sitter kun en halvmeter fra Wolfgangsee, og kun en lav vegg hindrer dem fra å plaske med beina i det grønne, klare vannet.

En hvit hest

Wolfgangsee og de omkringliggende landsbyene er kjent som et av de mest naturskjønne områdene i Østerrike. Her har vi bodd de første dagene av ST-turen, i den lille landsbyen Strobl, innerst inne i ei bukt.

Noen kilometer unna ligger St. Wolfgang, av mange regnet som en av Østerrikes vakreste småbyer. Men det er ikke skjønnheten som har gjort St. Wolfgang verdensberømt. Det har imidlertid en hvit hest gjort.

Sommer i Tyrol

I St. Wolfgang ligger nemlig hotellet Im Weissen Rössl. Det er her handlingen utspiller seg i operetten med samme navn, for oss nordmenn bedre kjent som oppsetningen og filmen Sommer i Tyrol.

Hit valfarter turister fra hele verden for å se det berømte hotellet. Og det var i dette hotellets restaurant at Bjørg og Jostein Slupphaug inntok en bedre lunsj tidligere denne uka.

Har sett filmen

– Vi har nok sett filmen, men vi tenkte ikke noe særlig over at vi spiste maten vår på et berømt hotell, sier Bjørg Slupphaug.

Det var to ting som fikk ekteparet til å melde seg på årets ST-tur:

– Vi liker Østerrike veldig godt. Det er så velstelt og vakkert. Kvalitet i alt. Og en fantastisk natur. Den andre grunnen er Romantische Strasse. Vi vurderte å kjøre selv, men bestemte oss for å bli med på busstur. ST-turene er veldig trivelige turer; det er kvalitetsturer. Og så treffer vi så mye trivelige folk.

Middelalderby

Den andre grunnen til at Slupphaug-paret ble med på ST-turen – Romantische Strasse – er neste stoppested. I skrivende stund er vi på tur ut av Østerrike og inn i Tyskland, der vi skal tilbringe de første døgnene i middelalderbyen Nördlingen.