Med seieren økte Orkla forspranget på Træff, og før søndagens møte ligger Bjørn Bakkens mannskap fire poeng foran mørelaget - med like mange spilte kamper.

- Nå er vi moden for 1. divisjon. Med et par forsterkninger er jeg sikker på at vi har et godt lag i den nest øverste divisjonen, sa Bakken til ST etter gårsdagens 11. seier av 13 mulige denne sesongen.

Sterk midtbane

Orkla har alltid for vane å heve seg mot bedre lag, og derfor var kampen i går kveld bekreftelsen på at alt er som det skal. Laget er i rute før det som blir sesongens viktigste kamp. Med seier vil plutselig Orkla være sju poeng foran Træff, og det kan de umulig rote bort i sluttspurten.

- Alt er nå opp til oss selv. Vi ser fram til kampen på søndag, sa Bakken.

Byåsen 2 tok overraskende ledelsen på Fannremsmoen i går, men etter en rotete start, og utilgivelig mange forspilte sjanser, handlet det etter hvert kun om hjemmelaget. Orkla vant oppskriftsmessig mot et etter hvert slitent og frustrert bylag.

Mange spillere beviste at høstformen er intakt. Bakerst hadde keeper Hege Vikan og forsvaret en rolig dag, men bortsett fra målet, ryddet de opp i det lille gjestene skapte. Orkla har en sterk midtbane med trioen Lena S. Sundli, kaptein Gunn Siri Bye og May Settemsdal, som i går kveld styrte det meste og foret angriperne med pasninger.

Mostuen i scoringsform

Og lengst framme brukte etter hvert Laila Selbæk, Kristin Mostuen og Anita Slupphaug de frustrerte forsvarerne til rundingsbøyer. Unge Kristin, som ennå holder junioralder, overbeviste stort med sine tre scoringer, hvor 4-1-målet var det lekreste etter at hun frekt og freidig dro seg forbi en forsvarer og scoret fra 18 meters hold. Anita scoret to mål, og var også nest sist på ballen da Lena S. Sundli satte punktum med mål nummer seks. Lena dunket ballen i mål med pannebrasken etter et flott innlegg fra venstrekanten.

- Ei bra gjennomkjøring av oss. Nå tar vi ut en stall som reiser til Molde, og vi gleder oss veldig, sa en fornøyd Bakken.

Anita Slupphaug og Orkla leikte seg etter hvert med Byåsen 2 i går kveld, og beviste at alt er som det skal foran søndagens toppkamp mot tabelltoer Træff. I bakgrunnen May Settemsdal.