Jonas Støen er helt alene når han gjør 5-0 for KIL/Hemne mot Tertnes. Foto: Svein Halvor Moe
Anders Bakken legger inn fra høyre. Foto: Svein Halvor Moe

KIL/Hemne er en av de lokale klubbene som har lengst fartstid i Norway Cup. Stolte tradisjoner har også hemnværingene på Ekebergsletta. I år har klubben sendt tre lag sørover.

Det er G 15, J 17 og G 19-laget. Både jentene og det yngste guttelaget har fått en god start i storturneringen som har deltakelse fra et femtitalls nasjoner. KIL/Hemnes 2003-modeller har havnet i en tøff gruppe. Den teller fem lag og det innebærer at nåløyet for å komme seg til A-sluttspill er trangt. Det var veldig ubeleilig for hemnværingene at de måtte spille nesten hele åpningskampen med ti mann. Oliver Sæther fikk nemlig marsjordre.

Anders Bakken legger inn fra høyre.

Det var ikke spilt mer enn tre-fire minutter da den gode forsvarsspilleren ble utvist. Oliver taklet som bakerste mann og ble sendt på sidelinjen. Det var ingen stygg forseelse av 15-åringen. Men taklingen kvalifiserte til frispark og da er regelverket klart. Dommeren dro opp det røde kortet. Pappa Bjarne Sæther som er trener, så ingen grunn til å kritisere avgjørelsen. Selv om utvisningen innebar at KIL/Hemne måtte fullføre kampen med ti spillere.

Måtte forsvare seg

Det var ingen god «timing» at rødkortet kom i en kamp hvor KIL/Hemne møtte Gran som har et av de bedre G 15-lagene i Indre Østland, som er landets største fotballkrets. Det ble primært en forsvarskamp etter utvisningen. De ti som var igjen på banen kjempet godt og ga Gran kamp. Hadelendingene måtte slite for 1-0-seieren. Trener Sæther visste at KIL/Hemne med uavgjort og ett poeng, ville ha et mye bedre utgangspunkt i forhold til videre avansement.

-Vi har etter mandagens 7-1-seier over Tertnes, fortsatt mulighet for å nå A-sluttspillet. Selv om det ikke er noe must. Det kan være like interessant å få mange kamper i B-sluttspillet som det er å bli slått ut tidlig i det gjeveste sluttspillet. Men vi skal gjøre det som er mulig for å komme til A-sluttspillet, sa Sæther da Avisa Sør-Trøndelag pratet med han etter brakseieren over bergenserne. Det var mange som tegnet seg på scoringslista i det oppgjøret.

Jonas scoret to ganger

Jonas Støen var den eneste som endte opp som tomålsscorer. Det at KIL/Hemne har mange gode avsluttere er et stort pluss når de må skal prøve å ta seg videre. Tirsdagens prestasjoner vil bli avgjørende for om KIL/Hemne ender opp i A eller B-sluttspillet. Den dagen møter de Haugerud og Fløy som begge har ambisjoner om A-sluttspill. Fløy har så lagt imponert og vært det beste laget i denne puljen. Hemnværingene må mest sannsynlig ta poeng i det oppgjøret for å ha mulighet til å nå A-sluttspillet som starter på onsdag.

Jonas Støen er helt alene når han gjør 5-0 for KIL/Hemne mot Tertnes.

- Hva tenker du i forhold til at dere skal spille to innledende kamper på tirsdag?

- Jeg tror det skal gå greit ettersom vi har en stor og bra tropp. Vi har med oss fire overårige og de rullerer på å spille. Det med tanke på at belastningen ikke skal bli så stor på hver enkelt. Guttene er godt trent og takler nok den påkjenningen det er å spille fire innledende kamper på to døgn, sa trener Sæther som har tro på at J 17-laget kan havne i A-sluttspillet.

NB! KIL/Hemne G15 møter Haugerud klokken 12.40 og Fløy klokken 17.00 tirsdag.