Sommerfesten i Agdenes har vært er årviss begivenhet i kommunen. Folk i alle aldre samler seg for å slå ut håret. I år var det Bakeriet pub og kafé i Mølnbukt som ordnet med det praktiske for Sommerfesten, med partytelt og servering både ute og inne på festområdet.

Noe for alle

Tidlig på kvelden var det oppvarmingsbandet Kåre og Co. som fremførte en lett blanding av countrymusikk og pop. Senere på kvelden var det klart for Tindrum og Dag Ingebrigtsen.

Blant dem som var tidlig ute for å få med seg begivenheten, var Martin Værnes fra Mølnbukt.

– Det er viktig å slå ut håret når en kan. Stemningen er allerede stigende, spøkte Martin.

– Jeg synes det er all right å oppleve litt action på bygda. Spesielt liker jeg å høre litt all right musikk. Jeg har aldri vært her på Sommerfesten før og jeg er litt overrasket over at det er så mye folk. Jeg synes det er flott at så mye folk i alle aldre samles og har det gøy sammen, forteller Heidi Selbæk fra Lensvika.

– Stemningen er knall som vanlig, understreker Torstein Lystad Brevik som også var til stede under sommerfesten i fjor.

Turistene Moritz og Heidi fra Tyskland var også blant de som hadde tatt turen til Sommerfesten i Agdenes.

– Vi har aldri opplevd noe lignende her i Norge. Vi drar hjem til Tyskland i morgen og vi er glad for at vi fikk oppleve dette før vi dro, fortalte Heidi.

Egne hender

Driverne av Bakeriet pub og kafe, Tore og Katya Alstad, tok saken i egne hender da de fikk høre at gjengen som vanligvis arrangerer sommerfest i Agdenes tok seg et års pause.

– Det har vært såpass mange spørsmål om sommerfest, så da fant vi ut at vi bare skulle ta sjansen på å arrangere sommerfest. Når folk vil ha sommerfest, så må de få det, forteller Tore Alstad, som sammen med Katya har jobbet mye i forkant med forberedelsene til festen.