Ungdomsturnstevne 2016 ble i helgen arrangert av Lensvik idrettslag avdeling turn. Det deltok over 140 turnere, og med instruktører, ledere og frivillige var det totalt rundt 200 som var engasjert hele helgen.

Terje Førland som var ansvarlig for turnstevnet er strålende fornøyd.

– Det har godt kjempebra. Tilbakemeldingene fra lagene har vært veldig positiv og det gode været har også hjulpet, smiler han.

Det har vært aktivitet hele i hallen hele helga, både med tradisjonell turning, taekwondo og dans. Arrangøren er pålagt å ha ett par aktiviteter som ikke er turnrelatert for at de påmeldte skal kunne prøve seg på noe annet også.

Lørdag fikk altså utøverne delta på de forskjellige aktivitetene, og søndag var det duket for oppvisning av det de hadde lært.

– Det fungerer slik at vi har ulike workshops og hver utøver får prøve fem forskjellige elementer, forklarer Førland.

– Søndag er todelt med oppvisning og konkurranse. Konkurransen «gym for life Challenge» er en troppsoppvisning i rytmisk sportsgymnastikk. Her er det to lag som konkurrerer, sier Førland.

Det var Lensvik og Byneset RG som deltok i konkurransen, og Byneset tok en knepen seier.

Oppvisninga foregikk gruppevis. Alle utøverne valgte ting de ville vise frem, noe alle måtte for å få godkjent.

Under hele helgen har de involverte også kunnet følge em i troppsgymnastikk på stor ledd tv-skjerm

– Vi har streamet fra em i Slovenia, og både Norge og Danmark er i europa-toppen. Siden vi har danske instruktører her, har vært en intern strid her i helga hvor danskene stakk av med noen flere medaljer, ler Førland.

Det var veldig god stemning og høyt aktivitetsnivå i Agdeneshallen da ST overvar oppvisningen og konkurransen søndag. Et kjempeflott arrangement til stor glede for unge turnere.