Men han er langt fra noen fersking i «reiselederbransjen». I mange år har han hatt med seg andreklassingene på musikklinja på tur til Praha og Berlin, og da har han hatt mange av de oppgavene en reiseleder på busstur må skjøtte.

Som ordinær reiseleder debuterte Lorentsen i fjor, da han ble med Orklareiser til Italia. ST-turen er dermed hans andre oppdrag for det lokale reiseselskapet.

Kulturfråtsing

Og at det er blitt Italia begge gangene, er ikke tilfeldig. Med bakgrunn som lærer i blant annet kunst- og kulturhistorie, er Italia nærmest for Mekka å regne for Lorentsen.

– Når det gjelder kunst- og kulturhistorie, er det ingen land i Europa som kommer opp mot Italia. Å reise i Italia er ren kulturfråtsing. Enhver italiensk by er en kulturell perle, det gjelder ikke minst for de byene vi skal se på denne turen.

Ny tur

Skulle det sitte noen hjemme som ikke kom seg med på denne turen, men som har lyst på en italiareise med kunnskapsrike Lorentsen som reiseleder, byr det seg antakelig en ny mulighet i høst. I månedsskiftet september/oktober. Den blir enda mer omfattende, og byr på smakebiter av Roma, Milano, Venezia, Peruggia, Asissi, Firenze, Napoli og Capri.

Mer enn Italia

– Har du lyst på reiselederoppdrag andre steder enn i Italia, Lorentsen?

Han ser ut gjennom panoramavinduene på Color Fantasy – mot sola som er i ferd med å gå ned i havet, og tenker seg litt om før han svarer:

– Det e' fint aill stan!