Syrstadeng Bil på Storås har opprettet et Mazda-utsalg i lokalene til Shell-stasjonen på Bårdshaug.

- Vi ønsker å få vist fram Mazda til et enda større publikum enn det vi har i dag, forklarer Joar Syrstadeng, daglig leder i Syrstadeng Bil.

De har inngått en avtale med bruktbilforhandleren Aas Bilsalg. Avtalen ble inngått i april i år. Og i midten av juni kom Mazda-skiltene opp på veggen.

- Jeg tror dette blir bra, både for Syrstadeng og virksomheten min. Jeg får selge nybil, mens de får vist seg fram mer i dette dalføret, sier Fredrik Aas, daglig leder i Aas Bilsalg.

Mer synlig

Syrstadeng tror at etableringa av filial på Orkanger kan lokke til seg kunder som ikke tar seg bryet å kjøre opp til Storås for å se på nybil.

- Dette handler om å være mer synlig. I dag ser jeg at det går en del trondheimsregistrerte Mazdaer i Orkdal og omegn. Det er det ingen grunn til nå, smiler han.

I Orkanger-lokalet vil de tre mest aktuelle nybilmodellene stå utstilt til enhver tid, i tillegg til et par demobiler. Og skulle det være en annen modell en orkangerbygg gjerne vil prøve, vil den bli fraktet fra Storås ned til Orkanger.

Kundeservice

- Likedan med service på Mazda. Vi har ikke verksted på Orkanger. Men en bileier herfra kan sette igjen bilen på Orkanger om morgenen. Vi frakter den til Storås, og eieren kan hente bilen fiks ferdig på Orkanger på ettermiddagen, sier Syrstadeng.

Bilutsalget vegg i vegg med Shell-stasjonen har åpent tirsdag til lørdag, og litt utover ettermiddagen på ukedagene slik at folk kan se på bil etter arbeidstid.

- Jeg tror vi er meget konkurransedyktige, og vi har lyst til å vise oss fram, sier Syrstadeng, og understreker at de nå er den eneste lokaleide merkevareforhandleren i dalføret; alle andre er kjøpt opp av større konsern.

100 salg i året

- Hvis du vil legge igjen pengene lokalt, kjøper du bil hos oss, ler han.

Syrstadeng Bil solgte i fjor cirka 100 nye biler av merket Mazda (selger også bruktbiler). Tidligere solgte de også Hyundai, men dette ble avsluttet i mai i år. Storås-firmaet har imidlertid verkstedavtale (reparerer disse bilene) med Hyundai ennå.

Aas Bilsalg ble etablert på Bårdshaug i august i fjor. De selger cirka 100 bruktbiler i året.

I «bilgata» på Orkanger har blant annet Møller Bil Orkdal, Nardo Bil Orkanger, Melhus Bil Orkanger og Prøven Bil Orkanger tilhold.

Mazda-skilt har kommet opp på veggene innendørs også. Her står også nye biler utstilt. Foto: Øyvind Brostrøm