SNILLFJORD: Ti personer er relativt sikre på at det var ulv som jaget en engelsk setter i Snillfjord lørdag.

– Man kan ikke si det hundre prosent sikkert, men vi konkluderte alle med at det var ulv.

Det sier Bjørnar Eidem fra Agdenes. Lørdag var han en av de ti på laget som gjennomførte hundeprøve i områdene mellom Våvatnet og Steinbruddhytta i Snillfjord.

– Vi fikk øye på at et stort dyr jaget en engelsk setter, en av våre hunder. Avstanden var 230-300 meter, og det var da den fikk øye på oss at den ga opp. Det i seg selv er en atferd som får oss til å konkludere med at det i hvert fall ikke var hun. Det var heller ikke rev, og da spør vi oss hvilke alternativer som finnes, sier Eidem.

Observasjonen ble gjort i 15-16-tida lørdag. Det var derfor heller ingen problemer med å se fargen på dyret. Eidem karakteriserer den som grå-svart.

Hendelsen skjedde i en relativt bratt skråning, samtidig som det snødde. Ingen tok derfor turen opp for å ta bilder av spor.

Leder i viltnemnda i Hemne, Johan Arnt Lian, mottok melding søndag.

– Saken blir ikke fulgt opp fra vår siden på annen måte enn av vi sender en rapport til Statens Naturoppsyn om en usikker observasjon, sier Lian.

På grunn av snøfall, var det heller ikke aktuelt å sjekke sporene noe nærmere.

– De ville i alle tilfelle ikke gitt oss hundre prosent sikre holdepunkter fordi spor av ulv og hund er ganske like, sier han.

John M. Myrhaug