Tore André Helgemo

Bor: Orkdal

Jobber med: Lærer ved Orkanger ungdomsskole

Aktuell for: Finalist sammen med sønnen Marcus i konkurransen om Norges råeste rockevokal

Du har vært barnesanger, rocker, musikalstjerne og litt visesang. Hvor føler du deg mest hjemme?

- Jeg er mest hjemme i det vide begrepet rocken. Den har tatt meg på vandring siden jeg oppdaget rocken i svært ung alder.

Du har drevet med musikk hele livet, men har aldri slått helt igjennom. I en alder av 44 år, har det vært et ønske?

- For å slå igjennom må du virkelig ville det sjøl. Egentlig har det aldri passet inn i livet mitt. Jeg har hatt det veldig godt med det jeg har holdt på med underveis. Jeg ville ikke vært noe lykkeligere menneske om jeg hadde reist verden rundt og sett mange hotellrom. Men det betyr ikke at jeg ikke har drømmer, som å få synge på festivalen Tons of rock om vi vinner konkurransen.

Har du noen ganger vurdert å kutte alt annet, og gå for musikken?

- I de senere årene etter at jeg tok videreutdanning og ble adjunkt, har jeg ikke tenkt dette. Tidligere har kanskje tanken vært der, men det har bare ikke klaffet helt.

Du er rørlegger. Kurt Nilsen var også rørlegger. Er det noen likheter mellom dere?

- Han har et lite mellomrom mellom fortennene han også. He-he. Jo, vi sang sammen på en opptreden i Holmenkollen i 2004 like etter at han vant World Idol.

Hva er det største du har gjort som entertainer?

- Rent følelsesmessig er det kanskje på de minste plassene jeg har hatt størst opplevelser. Jeg trives veldig godt i små settinger. Men det var veldig kult å opptre for fullsatt sal på Rockefeller sammen med Stargazer.

Dattera di Celine vant MGP Junior og vært med i Stjernekamp. Hvordan er det å være i showbiz i så ung alder?

- Det er veldig viktig å være til stede som foreldre i denne businessen. Bransjen tar ikke hensyn til at det er unger som er med. Foreldrene må ta diskusjonene slik at ungene ikke blir skadelidende for de voksne sine krav. Jeg ville ikke ha sendt ungen min ut på jobb i underholdningsbransjen uten selv å være med.

Nå er Celine 21? Har du sluppet henne løs til ulvene?

- Hun er sluppet løs, og får gjøre det hun vil. Men når det kommer til diskusjoner og råd, så er det mamma og pappa som er siste sjekkpunkt.

Nå er det sønnen Marcus som gjelder. Hva tenker du om det?

- Han er et multitalent som er flink til mye. Han har en godt utviklet musikalitet og er veldig flink til å snappe opp melodier og tekster. Han har utrolig godt gehør, og har en kraft i stemmen som går både høyt og lavt.

Hva leser du fortida?

- Jeg leser My brilliant friend av Elena Ferrante. Det er den første boka i en serie på fire, som jeg nok kommer til å lese alle av.

Hva gjør du i helga?

- Tror kanskje at vi hiver oss i bobilen og kjører sørover et sted. Vi byttet ut hytta med bobil, og må sørge for at den får prøvd seg litt.

Hva ligger hjertet ditt nærmest akkurat nå?

- Å være med og skape scener til de unge oppvoksende musikerne i dalføret. Å gjenskape og greie å skape en god grobunn for god livemusikk for de unge.

Audhild Øye