- Vi satser mer enn noen gang på barneprogrammet i Storåsfestivalen. Derfor braker det løs allerede fra 18.juni med 5 dager med workshops for barn. Vi har invitert profesjonelle kunstnere/skuespillere/dramapedagoger/designer/forfatter til Storås for å ha workshops med barna. Dette er et ledd i Storåsfestivalens barneprogram i forkant av og i tillegg til konserter, teaterforestillinger, sirkus og aktiviteter på selve festivalen 30.juli til 1.august, forteller ansvarlig for Barn(i)festivalen, Marit Landsem.

Hun sier at den ene workshopen allerede er fulltegnet - det er fotokunst med tema barn og drømmer som blir til fotografier. Åpning av utstillingen skjer St. Hansaften 23. juni.

Workshop som fremdeles har plasser ledig er med Ingun Myrstad som er profesjonell kunsthåndverker og jobber med strikkedesign og vil la barn og unge improvisere i tekstiler. På denne workshopen vil de unge lære å skape ny design av gamle klær og tekstiler. Hovedfokuset på kurset er å se muligheter, bruke det man har til rådighet, improvisere og skape noe nytt av noe gammelt.

En kunstners arbeidsplass er tredje workshop med kunstner og skulptør Erlend Leirdal. Han tar i mot skoleklasser og grupper fra 5-20 deltakere, i løpet av juni måned etter avtale. Leirdal har et lengre forhold til Storåsfestivalen og gjorde sitt første bidrag i den permanente kunstpark på Storås i 2004. For tiden samarbeider han med Storås Trevare om en stor utsmykning.

Deltakerne til barnas workshops kan melde seg på via Storåsfestivalens hjemmeside.