Sist oppdatert:

Multer engasjerer både de som plukker og de som spiser. Mange elsker disse smakfulle bærene, og andre kan ikke fordra de. En ting er sikkert, at hvis du liker skogens gull så fortjener de å bli tilberedt på skikkelig vis.

Jeg har i dag laget en variant av multekrem, hvor man blander en sabayonne-saus som er en fransk «eggedosis» som jeg har smakt til med norsk eplemost og lettpisket krem. Ønsker man en krem med enda mer smak, kan man også bytte ut halvparten av eplemosten med akevitt eller whisky.

4 porsjoner

6 stk. eggeplommer

6 ss sukker

2 dl god, ferskpresset eplemost ev. musserende vin

3 dl kremfløte, pisket

3 dl rørte multer – gjerne rørt med litt sukker

Slik gjør du det

  • Ha eggeplommene og sukker i en bolle, gjerne stålbolle, og pisk det godt.

  • Sett stålbollen over en kjele med kokende vann. Tilsett eplemosten og fortsett piskingen mens kremen varmes langsomt opp og tykner, og får en vaniljesaus/-kremkonsistens. Kremen må ikke koke.

  • Sett bollen i kaldt vann og pisk blandingen til den blir kald.

  • Bland sammen med pisket kremfløte. Vend inn de rørte multene.

Øystein Kvåle

Publisert: Sist oppdatert: