13 år gamle Torstein Skarholt er veldig glad i fotball. Både det å spille selv, og det å se på når favorittlaget Liverpool er i ilden.

Den unge Orkla-spilleren var derfor rask til å melde seg på da han så at Liverpool skulle arrangere fotballskole i Trondheim. Norge er det landet i verden med nest flest Liverpool-tilhengere målt i forhold til folketallet. Kun Irland slår nordmennene i Liverpool-interesse. Det er forresten ingen engelske lag som har så mange betalende supportere i Norge som Liverpool.

Lærte mye

Det er derfor stor interesse for fotballskolen som det engelske laget arrangerer i Norge, og Torstein var én av rundt 125 deltakere i Trondheim sist helg.

– Jeg lærte veldig mye om hvordan man skaper rom for medspiller, hvordan man samarbeider som et lag, og for hver dag var det et nytt emne som vi trente på. Den første dagen var det dribling, den neste var det pasninger og siste dagen trente vi på vendinger, forteller den fotballglade evjensgutten.

Jobbet for laget

På hver fotballskole trekkes det ut én deltaker som har utmerket seg både på og utenfor banen, og da er det ikke først og fremst fotballprestasjoner det legges vekt på. Vinneren får et opphold på Liverpools akademi for unge spillere i Liverpool.

Det legges vekt på at spilleren har utmerket seg innen det som omtales som å spille «The Liverpool Way», der grunnholdninger som fellesskap, forpliktelse, verdighet og ambisjoner står sentralt.

– På slutten av søndagen fikk jeg vite at jeg hadde vunnet. Jeg ble veldig glad og litt sånn sjokka, forteller Torstein som fikk vite at han vant fordi han jobbet veldig hardt for laget, han hørte etter trenerne, og han var flink til å oppmuntre lagkameratene sine.

Everton og Liverpool

I Torsteins familie er det både Liverpool- og Everton-fans. Uten at det går utover familiefreden. Mamma Marit er svoren Everton-tilhenger, mens pappa Torgeir deler sønnens Liverpool-lidenskap.

– Det går som regel greit. Vi er blitt enige om at vi ikke skal mobbe den som taper når det er derby mellom de to lagene, forteller Torstein som drømmer om å bli fotballspiller.

Han får i alle fall oppfylt en stor drøm når han om ikke lenge setter seg på flyet til Liverpool for å trene med andre ungdommer på et av verdens mest kjente fotballakademier.