Sykkelløpet Sykkelenern 2016 arrangeres av Oppdal sykkelklubb, og start og mål er i Oppdal sentrum. Rittet er et av Midt-Norges største tur-ritt, og er et seedingsritt til Birken

Konkurransen har tre ulike løypealternativer, hvor den lengste løypa går innover Vinstradalen og er på 76 kilometer. Løypas høyeste punkt er 1341 meter over havet.

Skaun-rytteren Frode Jermstad fra CK Victoria i Skaun, vant Sykkelenern i klassen Elite for menn. Han syklet de 76 kilometerne på tiden 2.34.43.

– Enern er som vanlig et artig ritt, og for oss rytterne et ritt vi setter høyt, sier Jermstad.

Han påpeker at arrangøren av Enern klarer å få til en spesielt fin ramme rundt rittet, og dette gjør at deltakerne kommer tilbake.

– Selve rittet for min del var bra. Rolig åpning hvor jeg kunne sette fart opp mot toppen. Jeg følte tidlig at jeg hadde en god dag, og at jeg kunne være med høyt oppe, sier Jermstad.

I terrengpartiet over toppen var de fire stykker samlet, men på veien ned fikk Jermstad en luke, før han ble tatt igjen på flata. Da kjørte de samla forbi Orkelsjøen.

– Nedover mot Oppdal var jeg litt mer dristig enn de andre, og klarte igjen å skape en luke. Inn mot mål var det bare å holde trøkket og trille inn til en av mine artigste seire, smiler Jermstad.

I kvinneklassen var det Hildegunn Gjertrud Hovdenak fra Møre og Romsdal som vant på samme distanse på tiden 3.05.20.

Sykkelenern feirer 10-årsjubileum i år.