Ti grender i Orkdal og ni lokale kjendiser stiller til kamp når Skoglyfarmen 2010 arrangeres i Svorkbygda i Orkdal denne helga.

Skoglyfarmen er et nyfødt konsept basert på TV-realityshowet Farmen. Bak begivenheten står Svorkbygda Ungdomslag. Konferansier på lørdag er Gaute Grøtta Grav, programleder for Farmen på TV.

Lørdag er hovedattraksjonen en kjendiskamp mellom ni lokale kjendiser. Søndag er det grender i Orkdal som skal til pers. Publikum får mulighet til å prøve seg i tvekamp både lørdag og søndag.

- Vi har 10 påmeldte grendalag, det vil si over 100 voksne og barn som skal ut i kamp! utbryter medlem i hovedkomiteen, Steffen Haugen.

Haugen synes det ligger an til tøffe taklinger i Svorkbygda søndag formiddag.

- Når det er snakk om stoltheten til bygda, kjempes det hardt, sier Haugen og viser til erfaring fra en mindre versjon av grendastriden arrangert for noen år siden.

Haugen husker ikke alle ti lagene i farta, men bekrefter at både Ytre Geitastrand, Ustjåren, Hoston og Solbu stiller med lag. Som seg hør og bør stiller også Svorkbygda med eget lag.

De ti grendene skal konkurrere i blant annet hoppetau, sprettert, slegge, melkespannholding, og kunnskap.

Også lokale kjendiser skal altså prøve seg på konkurranseøvelser fra «før i tida».

Hoppkjendis Roar Ljøkelsøy, filmskaperkjendis Christian Falch, musikkjendis Tor Andre Helgemo og ordførerkjendisene Gunnar Lysholm (Orkdal), Ståle Vaag (Hemne), Oddvar Indergård (Agdenes) og John Lernes (Snillfjord) skal ut i kamp sammen med kulturskolerektor Arild Herigstad og vokalist i Ole Ingvars, Ole Ingvar Asbøll.

- Jeg har hørt at flere av kjendisene gruer seg litt, røper arrangør Haugen.

Med seg for å dømme de lokale kjendisene har Ungdomslaget i Svorkbygda fått med seg Gaute Grøtta Grav.

- Gaute sier han gleder seg, og det gjør vi også, sier Haugen.

Han forteller at Svorkbygda er forberedt på storinnrykk både lørdag og søndag.

- Vi har flere områder til parkering, og i et samarbeid med Agdenes Taxi skal vi få fraktet de som parkerer lengst i fra selve farmen til og i fra bilen, sier Haugen.

Han håper folk møter opp til det han anslår å være Svorkbygdas største arrangement noen sinne.

- Dette er det perfekte arrangementet for alle, uansett alder. Anbefaler alle til å ta seg en tur og oppleve hvordan livet var før i tiden, og kanskje prøve seg på noen tvekamper, sier Haugen som minner om at det blir dans utpå kvelden.

- Da skal Ole Ingvars spille til utendørs dans, så folk må ta med seg godt med klær.