Sesongen har vært en stor opptur med VM, EM,

verdenscup og suksess i verdens tøffeste terrengritt. Nå ser Ola Kjøren fram til å puste ut.

Til helga venter verdenscupavslutning i Østerrike, og helga etter blir han med landslaget til bundesligaritt i Tyskland. Så kan endelig Ola ta en pause etter en sesong som har vart siden slutten av mars.

– Jeg har hatt bare tre helger uten ritt i løpet av sesongen. Min siste frihelg var 24. og 25. mai. Nå ser jeg fram til en rolig periode uten stadig å være på reisefot, sier han til ST.

Men først gleder han seg til å møte verdenseliten i Østerrike til helga. Hele 150 ryttere stiller til start, og han vet det skal bli hardt. Han kommer hjem mandag kveld, og torsdag reiser han med landslaget til Tyskland.

Ola kan se tilbake på en stor sesong. Det startet med Cape Epic i Sør-Afrika, hvor han sammen med Terje Høydahl ble nummer ni av totalt 650 startende lag. Rittet blir beskrevet som verdens tøffeste terrengritt, og gikk over ni dager og 96,5 mil.

Videre har han syklet både U23-VM og U23-EM, to verdenscupritt i Canada og et i Skottland. Ola tok bronse i NM, og sist helg sikret han seg andreplassen sammenlagt i norgescupen.

– Jeg kjenner jeg begynner å bli mentalt sliten. Det har vært en lang og innholdsrik sesong med mye reising. Det blir litt ekstra stress å dra med seg sykkelen i en stor koffert rundt på flyplasser, sier han.

Han kan se tilbake på 34 flyturer i løpet av sesongen, og nå ser Ola fram til å være hjemme i Børsa og Trondheim noen måneder.

– Først skal jeg ta det helt med ro noen dager. Deretter blir det sikkert noen turer i marka. Men jeg begynner først oppkjøringen til neste sesong i starten av november.

Fram til jul skal han dessuten studere full tid som byggingeniør ved HiST (Høyskolen i Sør-Trøndelag), før han går ned til halv tid og gir sykkelen førsteprioritet fra nyttår.

Pia Johansen

pia.johansen@avisa-st.no