Først ble hun satt ut av spill av en kneskade. Deretter ble hun gravid. Nå er kneet bra, yngstesønnen Petter blitt seks måneder – og Bente gleder seg stort til å være med Meldal i klubbens debut i 2. divisjon.

– Jeg vil ikke gi meg ennå. Ønsker å satse ett år til nå som jeg har permisjon fra jobb og bedre tid. Nå ser jeg fram til å komme i bedre form og kjenne den gode følelsen ute på parketten, sier hun til ST.

Bente Kielland er oppvokst på Løkken, men bor på Orkanger sammen med samboer Tore Olsen og barna Sander (10), Kristoffer (9), Sanne (7) og vesle Petter.

– Jeg har to selvfødte barn og to bonusbarn, forklarer hun.

Firebarnsmora spilte aldersbestemt håndball for moderklubben Løkken. Deretter ble det en sesong som senior for Meldal før hun meldte overgang for Orkdal. Der har den raske, scoringsglade vingen vært en av profilene i mange sesonger.

Nå fristet det ikke å spille i 4. divisjon for Orkdal. Bente har større ambisjoner enn som så. Derfor var hun ikke i tvil om å slå til da 2. divisjonsdebutanten viste interesse.

Nå er målet å sette sitt preg på Meldal, og Bente kjenner på kroppen at søndagens seriestart nærmer seg med stormskritt.

– Jeg kjenner jeg er giret. Jeg gleder meg, sier hun engasjert.

Bente Kielland er full av superlativer når hun beskriver sin nye klubb.

– Vi har et enormt bra støtteapparat rundt oss. Engasjementet rundt laget er utrolig stort. Og vet du, vi slipper å vaske draktene våre selv. Jeg ler hver gang jeg leverer ifra meg drakt og shorts, for det er så bra.

Bente fryder seg over den store interessen rundt laget. Håndballjentene er bygdas yndlinger – og opplever langt større engasjement rundt seg enn Meldals fotballkarer.

Formen er ikke på topp foran søndagens sesongpremiere borte mot Malvik. Bente innrømmer at hun fremdeles har en del å gå på etter nesten to års pause.

– Både fart og kondisjon kan bli bedre. Jeg må nok tjuvstarte litt på kanten. Men motivasjonen er på topp. Jeg skal spille meg i form, sier hun smilende.

I tillegg til de offensive egenskapene hennes, hvor hun er rask, teknisk bra og normalt scorer mye mål, er også Bente Kielland en nyttig tilvekst i forsvar.

– Du er en litt slem spiller?

– Jeg blir bare verre med årene. I min siste sesong fikk jeg to røde kort. Begge etter tre utvisninger. Jeg spiller på grensa. Men om jeg får tre utvisninger i en kamp, betyr det at jeg har jobbet bra.

Bente understreker hvor viktig det blir å holde seg på en tøff linje i forsvar, og hun har et håp om at hele laget skal stå på.

– Så langt har vi spilt bra i forsvar i treningskampene våre. Minuset er at vi brenner for mange sjanser. Men jeg tror vi blir bedre etter hvert når laget blir mer samspilt og vi venner oss til nivået.

Selv lover Bente mange scoringer. Hun har også planer om å skjerpe seg og sette straffekastene.

– Nå handler det om å komme i form, sier hun.

Veteranen er takknemlig over måten hun er blitt tatt imot i klubben. Bente Kielland stortrives – og setter ekstra stor pris på å ha bestevenninnen Hanne Forbord og svigerinnen Helene Høve Storholt på laget.

Pia Johansen