Utgangspunktet for ideen, var at Orkdal pensjonistforening lenge hadde vært på utkikk etter egnede lokaler til sine medlemsaktiviteter. Mo-senteret var et tidligere butikksenter som i 2011 sto tomt. Siden Arne K. Mo på det punktet skulle selge eiendommen, syntes pensjonistforeninga at Orkdal kommune burde være på hugget:

— Vi tror det vil være av interesse for politikerne å ha et slikt bygg å tilby frivillige lag og organisasjoner i kommunen, sa den daværende lederen i Orkdal pensjonistforening, Kolbjørn Haugen.

— Upraktisk å leie

Både Orkanger pensjonistforening og Øvre Orkdal pensjonistforening hadde egne lokaler til aktiviteter for eldre. Det hadde også Orkdals pensjonistforening lyst på.

Da artikkelen sto på trykk, leide foreninga lokaler på Grøtte skole. Ifølge Haugen var ikke lokalene der optimale, og det var lite slingringsmonn på tidspunkt for aktiviteter grunnet stor pågang på lokalene.

— Det er upraktisk å være avhengig av andre når vi skal arrangere aktiviteter for de 220 medlemmene våre. Vi trenger noe eget, sa han.

Foreninga hadde flere bygg under vurdering. Teglhuset på Fannrem og den gamle gymsalen på Follo var nevnt sammen med Mo-senteret.

— Uansett hvilket bygg det blir, så må det litt ombygging til. Men Mo-senteret er nok det bygget med det beste utgangspunktet for vårt bruk. Bygget er stort, har kjøkken og mulighet for å dele av flere mindre rom i kombinasjon med en storsal, sa Haugen.

Foreninga foreslo videre å bygge på en ekstra etasje over deler av senteret, med eldreboliger i andre etasje.

Hvem ville være med?

Haugen håpte frivillige organisasjoner i Orkdal ville melde seg dersom de ville være med på samarbeidet om opprettelse av et aktivitetshus på Fannrem.

— Vi i pensjonistforeninga har ikke bruk for hele dette bygget for oss selv, her må vi gå sammen flere og fylle bygget med innhold. Vi ser for oss at dette kan bli et flott aktivitetssenter, sa Haugen.