Det er nemlig meldt behov for ekstraforestilling, og det før noen har sett noe som helst.

– Det betyr til sammen fire forestillinger, og det har aldri skjedd før, sier Reidar Klungervik i tiårsjubilanten Vennastranda Revylag.

175 billetter selges til hver forestilling. Og 174 x 4 er som kjent 700. Dersom også ekstraforestillinga blir utsolgt, betyr det ca 70 prosent av Snillfjord innbyggertall. Premieren er i kveld, fredag, med to forestillinger lørdag. Ekstraforestillinga er onsdag 19. mars.

– Hvorfor den store interessen i år, Klungervik?

– Vi håper selvsagt at folk som har vært her før liker det de har sett og at dette har gjort flere nysgjerrig. Men det er nok flere årsaker også. I år er det ingen revy i Hemne, i tillegg til at det har vært flere hete saker i media, med tilhørende tempererte debatter på nettet, fra Snillfjord den siste tida.

Ingen må derfor bli overrasket om både Rv 714 og «skilsmissen» i ytre deler av kommunen blir nevnt.

Med unntak av instruktør Marit Lian fra Hemne og koreograf Anett Hjelkrem fra Kristiansund, er revygjengen helt selvhjulpen. Og det er litt av prestasjon med tanke på at det er kun ca 100 husstander på strekningen Vuttudal-Berdal. Troppen teller 11 skuespillere. Lyd, lys og orkester er også fra egne geografiske rekker. Og alt tekstmateriale er skrevet av revygjengen selv.

John M. Myrhaug