Fannremsbyggen kom inn på TV2-serien «Farmen» som utfordrer. Etter et par-tre uker tapte han tvekampen mot folkets favoritt, Finn Olav Odde, i øksekast. Dermed røk han ut.

I programmet er det nå kun tre deltakere igjen: Olav, Charlotte og Magnhild. Og i helga skal alle deltakerne, programleder Gaute Grøtta Grav og resten av TV2-crewet møtes i Oslo for å se finalen sammen.

– Jeg reiser nedover på lørdag. Finalefesten er søndag kveld. TV2 har leid et utested i Oslo. Så kommer jeg hjem mandag ettermiddag, sier Grøset.

– Hvem ser du mest fram til å møte?

– I utgangspunktet Magnhild, Frank og Olav. De to første møtte jeg for 14 dager siden, under en konsert i Rauma med Gaute (programlederen). Siden jeg ikke har sett Olav siden jeg røk ut, må jeg si ham.

– Tror du konfliktene i tv-serien og media den siste tida blir et samtaleemne under finalefesten?

– Det blir nok diskutert, ja. Men jeg tror ikke dette vil overskygge festen. Jeg håper konfliktene er ferdige. Jeg velger å tro det blir en fin finalefest, og ikke en konfliktfest, sier 44-åringen.

– Hva synes du om det som har kommet fram? Hvem støtter du?

– Jeg registrerer at Finn Olav har beklaget overfor Magnhild at han har omtalt henne som et mobbetroll. Jeg kjenner meg i hvert fall ikke igjen i den påstanden, så jeg forstår at Magnhild ble forulempet.

– Men hvem er det som skal ha blitt mobbet?

– Det har aldri direkte kommet fram, men jeg velger å tro at det er ment på de unge jentene Alina, Charlotte og Malin. Finn Olav har påtatt seg rollen som «beskytter av de svake», og da tror jeg det er ment på den omtalte trioen, sier firebarnsfaren.

– Hva synes du om at folkefavoritten Finn Olav ikke kom til finalen?

– På den ene sida ser jeg at han er den mest verdige vinneren. Men han har nå hatt flere muligheter til å komme videre, uten at han klarte å holde hodet kaldt. Sånn sett er han ikke en mer verdig vinner enn andre.

– Hvordan ville du klart deg i de siste konkurransene (gjerdebygging, hestekjøring, matlaging) for å komme til semifinalen?

– Gjerdebygginga skulle jeg klart bra, og jeg skulle slått Charlotte i hinderløypa. Det er jeg sikker på.

– Hva med kokkekunstene?

– Det hadde blitt litt mer usikkert, sier Grøset.

– Har du noen gang meldt deg på andre reality-programmer på tv?

– Ja, flere ganger både på 71 grader Nord på TV Norge og Robinson på TV3. I det siste programmet har jeg aldri fått napp. Men i 71 grader Nord har jeg vært nær ved å bli tatt ut, svarer snekkeren (selvstendig næringsdrivende) som også jobber som sykepleier i Orkdal kommune.