Søndag ledet Stenseth og Wikell Orkla damelag opp til 1. divisjon etter seier 1-0 borte i den avgjørende opprykkskampen mot Sola. Tirsdag kveld signerte de begge ny kontrakt med damelaget.

Bård Stenseth fortsetter som hovedtrener, mens Jimmy Wikell blir både lagets assistenttrener og lege. I tillegg tar Jan Ingebrigt Ustad en ny sesong som keepertrener.

– Vi er utrolig glad for at de fortsetter. Det betyr mye for å utvikle laget videre. Det føles godt å ha trenerapparatet på plass såpass raskt etter sesongen, sier sportslig leder Einar Steinshaug.

Kaptein Marianne Øien er klar for to nye år, og i løpet av lørdag satser Steinshaug på å få signaturen til samtlige spillere. Så langt har han fått positive svar fra alle han har rukket å møte, og signalene han har fått tyder på at samtlige spillere ønsker å være med opp til 1. divisjon.

Anita Kjerstad blir mor til våren, men en av lagets beste og mest rutinerte spillere er fast bestemt på å komme raskt tilbake til fotballbanen. Det gleder den sportslige lederen.

– Hva med nye spillere?

– Vi er på jakt etter noen nye spillere, og ønsker oss folk som kan gå rett inn og forsterke laget, sier Steinshaug.

Han bekrefter at klubben er på utkikk etter spillere med erfaring fra både 1. divisjon og toppserien. I det ligger det trolig i kortene at Orkla ønsker seg Lena S. Sundli tilbake, uten at Steinshaug ønsker å bekrefte det.

Orkdalingens treårskontrakt med Trondheims-Ørn går ut i høst etter at Sundli har spilt fast på toppserielaget store deler av sesongen. J16-landslagets og Kattem-spiller Maren V. Snekvik fra Hemne er også trolig blant spillerne som står høyt oppe på ønskelista.

Orkla damelag har et stort støtteapparat rundt seg, og målet er å forsterke det ytterligere til kommende sesong. Så langt er det ikke avklart hvem som blir med i lagledelsen, men målet er å ha også det klart i løpet av lørdag.

Lørdag kveld inviterer ordfører Gunnar H. Lysholm og Orkdal kommune til middag på Bårdshaug herregård, hvor laget vil gjøres stas på etter opprykket. Etterpå vil laget feire seg selv med privat fest i Orklas klubbhus på Nedre Rømme.

Allerede over helga igjen samles laget trolig til første trening og forsiktig oppkjøring mot lagets spennende og utfordrende sesong.

Følgende 20 spillere har spilt tre seriekamper eller mer, og er kretsmestere med Orkla i 2. divisjon:

Laila Selbæk, Jannicke Holmseth, Mari Solbu, Borghild Løvset, May Settemsdal, Karoline Sætre, Gunn Siri Bye, Anita Kjerstad, Hege Solstad, Astrid Ustad, Therese Mannsverk, Mari Høiseth, Line Ræder, Sissel Sørum, Mari Lian, Jannicke Snildal, Marte Stene, Siv Heggen, Marianne Øien og Kristin Mostuen.

Pia Johansen

pia.

johansen@avisa-st.no