– Det er svært lite elg. Vi har skutt en, og vi har sett tre stykker til. De skal få gå, sier Finn Hoff i Fossen/Gangås jaktlag.

Jaktlaget jakter i nordvestre del av Orkdal, hvor det på denne tida også skulle være fullt opp med hjort. Riktignok har laget skutt ti dyr siden hjortejakta begynte 10. september. Men det er på langt nær så mye som forventet.

– Vi har kvote på 21 dyr og normalt bruker vi å skyte rundt tjue. Men det er jo ingen grunn til å forhaste seg. Jakta varer fram til jul. Nå kan man jo jakte på snø, sier Finn Hoff til ST.

–Vi har skutt sju elger, men jaktlaget vårt innstiller elgjakta nå, sier Anton Hongslo på Monset 1 jaktlag.

Laget er stort sett ute i helgene og Anton Hongslo tror neppe at kvoten på elleve dyr blir felt i år. Jaktlagene på østsida av Orkla ligger midt i tetteste «elgriket». Men mye tyder på at nok er nok. Jaktlagene på Monset har skutt åtte av totalkvote på 16 hjort. Jegerne på Monset 1 og 2 er også overrasket over at det ikke observeres mer hjort.

Selv om antallet elg totalt sett er på tur ned landet over, er det fortsatt elgjakta som betyr mest for storviltjegerne. Selv om folk flest tror at elgjakt er et tradisjonelt fenomen som har gått i arv, er jakta på skogens konge et moderne fenomen.

Per Snekvik