På Håggåsetra i Rennebu inviteres det hver sommer til kulturbeite. Denne sommeren er det sensommerbeite, 12. – 27. august, med kunstutstillinga «Bevegelse – vind, lyd og lys i naturen» med kunstnerparet Runi Langum og Hans Martin Øien. Langum stiller med tegninger og Øien med skulpturer.

Blant landets fremste

Runi Langum sies å være en av Norges fremste tegnere med en særegen strek med stor kraft og bevegelse. Øyeblikket, mennesket og natur er stikkord for motivene hennes; og da med mennesket i sentrum. Langum er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og studerte videre ved Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts i Paris der hun spesialiserte seg i tegning.

Langum har hatt en rekke separatutstillinger, kollektivutstillinger og utsmykkingsoppdrag. Hun er kjent ved flere gallerier i Norge, og er innkjøpt blant annet ved Nasjonalmuseet for kunst, Stenersenmuseet, Riksgalleriet, Norsk kulturråd og Haugar Vestfold Kunstmuseum.

Hun har laget to animasjonsfilmer med egne tegninger sammen med lyd.

Skulptur

Hans Martin Øien er kjent for sine installasjoner og utsmykkinger. Han er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim, Kunstskolen i Rogaland/Stavanger og Wimbledon School of Art i London, hvor han spesialiserte seg på skulptur.

Også Øien har hatt flere separatutstillinger og deltatt på flere kollektivutstillinger, både i inn- og utland.

Han har hatt mange utsmykkingsoppdrag og har mottatt flere utmerkelser og priser. Han er blant annet innkjøpt av Norsk kulturråd, Vestfold fylkeskommune og Fylkesgalleriet i Sogn og Fjordane.

Verdigrunnlag

For vertskapet på Håggåsetra, Unni Larsen og Børge Dahle, er det viktig at også årets utstilling, i likhet med tidligere utstillinger, gjenspeiler stedets verdigrunnlag som er nettopp natur, kultur og mennesket.