LAN kalles det. Man tar med seg PC, godstol, og sovepose, og kobler seg sammen på et nettverk for å spille dataspill mot hverandre, og dele filer med hverandre.

— Det er artig å treffe venner og spille sammen med flere, sa John Refseth.

Han satt sammen med Marius Rikstad og spilte et spill som het «Grand Theft Auto 4». Det gikk i bilkjøring og helikopterflyging på skjermene.

— Vi har vært på LAN mange ganger før, det er sosialt, sa guttene.

Lite søvn

Mens guttene var i flertall på LAN-et, var det også noen jenter som hadde meldt seg på med PC-ene sine. En av dem var Lene Storslett.

— Jeg har vært her hele helga med ei venninne. Vi har vært litt på Facebook, men mest har vi snakket med folk. Og herjet litt, terget folk så de blir sure, fortalte hun.

Fredag til lørdag ble det bare to–tre timer søvn på Lene, men natt til søndag sov hun hele natta.

— Vi lå først på sofaen oppe, men så kom det noen og tok den. Da måtte vi legge oss på scenen, sa hun.

STs journalist lurte på hvordan det var å være jente på et LAN med mest gutter.

— Det er artig. Da får vi jo sett på guttene.

Generasjonsskifte

Jon Olav Sliper var blant arrangørene. Han fortalte om ei helg fylt med spilling, konkurranser, og mye nattevåk for mange. Deltakerne hadde fått frokost for å ha noe ordentlig mat å gå på.

— Vi har hatt over 80 deltakere på LAN tidligere, men det har vært et generasjonsskifte i Meldal-LAN, nå. Det har vært litt lite aktivitet en periode, men det holder på å ta seg opp, fortalte Sliper.

De siste årene (frem til 2012, journ.anm.) var det blitt tradisjon med LAN i palmehelga, samt i jula, og før og etter sommeren.