Tradisjonen tro planlegges det julemesse på Fannrem menighetshus i regi av NLM Orkdal i år også. Det var ikke mulig å gjennomføre fysisk julemesse i 2020 på grunn av koronarestriksjoner, men vi hadde loddsalg på nett og solgte julebakst/matvarer via Facebook som vi leverte på dørene.

Nå gleder vi oss til å ha fysisk messe fredag 19. november. Vi reduserer messa til én kveld i år, men håper på vanlig messe neste år. Vi har et hovedlotteri med flotte gevinster, blant annet ei fin dukkestue/lita redskapsbod som stødige karer snekrer hvert år. Ellers er det kjøttvarer og diverse gavekort å vinne. Vi presenterer også en flott adventskalender som selges for 100 kr per stykk Gå inn på Facebook (NLM Julemesse Orkdal) så ser du bilde av kalenderen. Den kan også kjøpes via Facebook.

Lefsebaking. F.v. Eli S. Skei Kvakland, Gunvor Kjerstad, og Sissel Mathisen. Foto: Solveig Bjørseth

Forberedelsene har foregått en tid, og lørdag 23. oktober hadde seks damer bakedag. Da ble det produsert store mengder tykklefse og smultringer.

Det var god stemning og praten gikk lett i takt med kjevle og melstøv. Vi håper bakevarene skal gi penger i kassa. De går til et prosjekt i Sentral-Asia som støtter kvinners rettigheter. Blant annet får de støtte til å starte egen bedrift for å bli økonomisk uavhengige. Et viktig arbeid for å bedre hverdagen for mange. Prosjektene vi er med på er i samarbeid med Norad.

Solbær- og ripssaft klar for messa. Foto: Solveig Bjørseth

Vi håper mange blir fristet til å ta seg en tur på julemessa til et førjulstreff. Dørene åpner 18.00 på fredag. Da blir det åpen kafeteria og salg av hobby-/håndarbeidsvarer, julekaker, lefse, gomme, saft med mer. Klokken 19.00 starter et sang- og basarmøte hvor Orkland mannskor og Knut Ole Østertun deltar. Utlodning og seriesalg utover kvelden. Hjertelig velkommen til hyggelig førjulstreff på Orkdal menighetshus.