Det var Jomar Blekkan som kusket begge inn til seier, og det er den samme Blekkan som trener Nergårds hester.

Nergård eier begge de to kaldblodstraverne sammen med barnebarna Agnes Syrstadeng, Teodor Syrstadeng og Mats Nergård.

– Utrolig spesielt

Ingen av dem var til stede i Sverige, men Nergård fikk telefon fra Blekkans stalljente da løpene var over, og ikke lenger føk det ut noen sms-er til spente barnebarn.

– Det var utrolig spesielt. Begge hestene var tippet som vinnere, så jeg hadde et lite håp. Trodde kanskje det skulle gå denne gangen. Og det gjorde det, sier en glad Nergård som sammen med de tre barnebarna står bak stallnavnet Stall Skulmoen.

Ble påkjørt

Det er Nordlirappen som har tjent mest penger av de to. Fredag passerte premiekontoen 400 000 kroner. Likevel holder Nergård en knapp på Jærvsørappa som den beste hesten.

– Hun er nok den som i utgangspunktet er best av de to, men hun har hatt en del trøbbel og utur i løpene. Hun hadde for eksempel blitt treer i Hoppekriteriet dersom hun ikke hadde blitt påkjørt, forteller Nergård.

Deler spenninga

Nordlirappen, som er et år eldre enn Jærvsørappa, slo til først som fireåring. På to år er det blitt over 400 000 kroner. Men det som kanskje gleder eierne like mye, er at hesten synes å ha stabilisert seg når det gjelder gangarten.

– Han har galoppert en del før. Men nå har han seks løp på rad uten galopp, forteller Nergård.

– Hvordan opplever du å ha en sånn hobby sammen med barnebarna?

– Det er kjempegreier. Mye artigere enn å gi dem penger nå og da. Med hestene får de spenning på kjøpet. Jeg har hatt en del hester, men ingen har vært i nærheten av disse to. Det er helt fenomenalt!