Jeger Lars Haugen fra Meldal fikk et svært traumatisk møte med et spann trekkhunder da han deltok på jaktkurs på Songli i helga. Før han visst ordet av det hadde et titalls trekkhunder gått til angrep på elghunden Epita. Mandag var hunden hos veterinær med en skade i benet. Deretter leverte Haugen en anmeldelse til Meldal lensmannskontor.

Til angrep Haugen er jegerinstruktør på kurset og satt på post sammen med sin trofaste elghund. Hundespannet kom løpende langs vegen like bortenfor. Men da spannet med Alaskan Husky så elghunden, skiftet de øyeblikkelig kurs og gikk uten å nøle til angrep. Elghunden hadde ikke en sjanse og la seg skrikende på rygg. Men flokkinstinktet i kobbelet hadde tatt overhånd.Lars Haugen presiserer at hundene gikk målrettet på Epita, og ikke på jegeren.– Hundeeieren ropte kommandoord og skrek, men hadde ikke en sjanse til å stoppe kobbelet. Jeg la meg over Epita for å verne henne. Slo og skrek. En ting er de fysiske skadene. De leges, takket være at jeg skjermet hunden. Jeg er mer opptatt av hundens psykiske tilstand etter hendelsen, sier Lars Haugen. Beklager angrepet Eieren av hundespannet sier til ST at han beklager sterkt det om skjedde, og at han er svært lei seg for at hunden ble skadet. Han sier til ST at han har drevet sosial trening med hundene, nettopp for å unngå slike angrep. Han innrømmer at det har vært et opptrinn tidligere. I dette tilfelle så han ikke jegeren og hunden som satt ved vegen like tidlig som hundene.– Uansett er dette veldig trist, og det skulle aldri ha skjedd, sier eieren av hundespannet.

Elghunden Varjedalens Epita kan takke eier Lars Haugen for at slagsmålet med et kobbel av Alaskan Husky i helga, endte uten alvorlige skader.
Lars Haugen er bekymret over hundens psykiske helse etter basketaket lørdag.