Det er ikke noe lite arrangement 4H-klubben for Grøtte, Fannrem og Orkanger, med mellom 30 og 40 medlemmer, har gitt seg ut på. Mellom 400 og 500 unge mellom 10 og 18 år vil helgen 28. juni til og med 1. juli neste år fylle skianlegget i Knyken når Fjellvåken 4H arrangerer fylkesleir.

- Da samler vi 4H-ere fra hele fylket til fire dager i teltleir, forteller leder for hovedkomiteen for fylkesleiren, Berit Sølberg.

Les også: Over 100 kommuneansatte i Gammelosen

Bor i teltleir

Fylkesleiren markerer avslutningen på 4H-året, og er for veldig mange medlemmer selve premien etter å ha fulgt et 4H-prosjekt gjennom året.

- Den første dagen vil bli brukt til rigging og til å bli kjent i området. Alle skal bo i telt her inne på stadion. Fredag blir det turdag, med mellom 20 og 25 ulike turer i nærområdet. Det blir alt fra klatring, hesteriding, gåturer og bading, forteller Sølberg.

Et sted for vennskap

Lørdagen settes av til fagaktiviteter.

- Da blir det alt fra dans, blomsterdekorasjoner, sjakk og hopping. Søndagen blir finaledag, med blant annet premieutdeling.

I tillegg planlegges det både volleyballturnering og kjærlighetssti, eller vennskapssti som Sølberg lattermildt korrigerer det til.

- 4H fungerer slik at medlemmene går gjennom totalt syv år med ulike prosjekter for hvert år. Fylkesleiren blir på en måte premien for å ha jobbet hele året. Men fylkesleiren er også et sted for vennskap. Her blir man kjent med unge fra hele fylket, og man får venner på kryss og tvers, sier klubbrådgiver Siv Molde.

Les også: Gamle idrettshelter i hoppbakkene

Knyken for alle

Det kan Knut Inge Gjønnes skrive under på. Han er 17 år og leder for Fjellvåken 4H.

- Høydepunktet med leiren er å treffe igjen kjente, og å få nye venner. Mange vennskap som oppstår på fylkesleir består, også etter at man er ferdig i 4H, sier Gjønnes.

Onsdag signerte de kontrakt med daglig leder i Knyken Skisenter, Magne Fossbakk. Han ser fram til å fylle anlegget med 4H-ungdom.

- Vi synes dette er kjempeartig. Knyken for alle er slagordet vårt, og en fylkesleir for 4H er midt i blinken, sier Fossbakk.

Vil trenge hjelp

For arrangementskomiteen er skianlegget i Knyken et perfekt sted, skal man tro Sølberg.

- Det er så mye som er tilrettelagt her, med toaletter, scene, høytaleranlegg, rett og slett en veldig god infrastruktur. Men kanskje viktigst er den positive innstillingen fra Knyken-gjengen, sier Sølberg.

Nå håper hun lokalsamfunnet stiller opp om arrangementet.

- Vi kommer til å trenge hjelp til dugnadsarbeid, og jeg håper folk er velvillig innstilt når vi kommer og spør. Vi vil også trenge sponsorer, sier Sølberg.

En bra start på livet

Knyken-leder Fossbakk ser bare lyst på å ha mellom 400 og 500 4H-ungdom boende i anlegget.

- Det som er så bra med 4H er at det penser ungdommer inn på praktiske oppgaver. En ungdom med bakgrunn i 4H har allerede kommet langt i en prosess inn mot yrkeslivet. De får en utrolig bra start, sier Fossbakk.

Berit Sølberg (t.v.), Eli Solhus, Siv Molde, Knut Inge Gjønnes, Kari Haug Gjønnes og Magne Fossbakk håper folk stiller velvillig når klubben spør etter dugnadshjelp og sponsorer. Foto: Lillemor Hestvik