Les mer om bil og motor i papir-ST onsdag 29. april

Det er avtalen mellom Lånke motorsenter utenfor Trondheim og StreetCars Norway (SCN) som nylig ble signerte som legger grunnen for dette biltreffet den 2.mai 2009. - Vi er overbevist om at StreetCars Norway kan utvikle Trøndelags absolutt råeste biltreff i 2009. Med de erfaringene og det nettverket SCN sitter på burde dette være oppnåelig, sier Stein A Johannessen i StreetCars Norway.

SCN på Lånke motorsenter har på grunnlag av dette bestemt seg for å satse på treff 2.mai 2009 – og enda ett i oktober. SCN har store forventninger fram mot denne helga!

”Et unikt anlegg” er uttrykk som brukes om Lånke Motorsenter som beskrives som et kraftsentrum for trafikkopplæring og for norsk motorsport. Banen holder topp europeisk standard der bilsport, trafikkopplæring og trafikkforskning kan kombineres på en rasjonell og hensiktsmessig måte.

Administrasjonen av Lånkesenteret er overlatt til NAF Motorsport Trøndelag som driver det i samme «ånd» som før. Aktiviteten er stor og har blant annet et godt tilbud til bilforhandlere, importører og utstyrsleverandører om testing av biler og produkter under trygge og realistiske forhold. Øvingsbanen for varierende forhold er dimensjonert for tunge kjøretøyer med realistiske hastigheter. Banen har en bredde på 30 meter og gir muligheter for trening på heving av skrens på vogntog.

På Lånke Motorsenter kan en kjøre bilcross, rallycross, rally, bakkeløp, asfaltracing og go-cart. Et eget servicebygg inneholder kafeteria, kontorer, møterom, undervisningsrom, verksted, garderober m.m. Ny Gokartbane er under planlegging og reguleringsplanen er behandlet og godkjent av kommunen.

Johannessen opplyser at StreetCars Norway har arbeidet målrettet de siste årene for å knytte seg til riktige samarbeidspartnere som kan være med å fremme SCN og gatebilmiljøet i Norge.

- Noen av våre partnere er EMMA Norway, Powerdrift, NanoConcept, Sharifs, Lydfabrikken, deZign.no, dioder.no, JKR, Ghost Extreme, Smiths Motorsport, wheelie, Gassdrift mfl. SCN var også svært delaktig i verdenspremieren på den nye releasen av Fast & Furious 4. Med denne satsingen kan SCN samle bilinteresserte fra hele landet til en fartsfylt opplevelse med banekjøring, drifting, burnout, DB-drag, utstilling, konkurranser og premier.