Næringssjef Aage Schei slapp en nyhet på folkemøtet om Orkdal 2040 tirsdag: Byggmakker vil etablere seg i Orkdal, sannsynligvis i det samme området som de to andre byggforretningene holder til.

- For en tid tilbake fikk jeg en telefon fra Byggmakker-kjeden, som har gjort et vedtak på at de skal etablere seg på Orkanger. De ser på Orkanger som attraktivt, som et sentrum for 60 000 innbyggere. Vi har snakket om tomter og muligheter, og vi har diskutert ei tomt som formannskapet vedtok å kjøpe for ei tid tilbake, i nærheten av de to andre byggforretningene vi har, sa Schei.

Er det behov for ei tredje byggforretning på Orkanger? undret han, før han slo fast at dette bare vil være positivt.

- De driver innenfor et litt annet segment enn de to andre, og er ei kjempeflott forretning. Vi har sett Møbelringen snakke om vekst etter at Skeidar kom, og det viser seg jo at det er en fordel med flere aktører på samme sted. Vi har diskutert med Byggmakker om den aktuelle tomta, som vil gi en samling av tre byggforretninger. Litt på samme måte som vi har en samling av bilforhandlere på en andre sida av veien. Vi er i en dialog med Byggmakker om dette, sa Schei.