Det var mye butikkhistorie å finne i den vesle Krambua, og de eldre pleide å bli stående og mimre om gamle dager, idet de fikk et gjensyn med skilt, inventar, og bokser som prydet butikken i deres ungdom.

Daglig leder Toralf Larsson fortalte til ST at han var opptatt av historie, og at han ønsket at flere skulle få et innblikk i hvordan landhandlene så ut, og hvilket vareutvalg de hadde.

– Jeg ønsker at krambua skal være lett tilgjengelig for folk, og fant ut at det passet godt å legge den inne i butikken, sa Larsson.

Varer og inventar fra firmaets opprinnelse for 70 år siden (på det tidspunktet, nå er det nærmere 91 år siden), var blitt tatt godt vare på, og ruvet på nytt i hyllene. Et gammelt kassaapparat var selvfølgelig også på plass, sammen med bokser med drops, sjampo som også den gangen skulle gjøre håret blankt og lekkert, og for ikke å glemme sirupsfuntasjen.

Sirupen ble kjøpt i løs vekt, og kom til butikken i store eiketønner på 200 kilo. Derfra tappet de sirupen over i spann.

– En gang glemte en av de ansatte å stenge krana, og da de kom på arbeid dagen etter, lå 200 kilo sirup å fløt utover gulvet, fortalte Larsson.

Han kunne mange game gamle butikkhistorier, og mange av dem fikk han fortalt av sin far, Otto Larsson, som også var svært ivrig i oppsettinga av krambua.