I lørdagens ST oppsummerer Reidar André Grøset tida på Farmen-gården. Firebarnsfaren fra Fannrem i Orkdal kom inn som utfordrer.

Men etter et par uker ble sykepleieren og snekkeren slått ut i tvekamp mot Farmen-favoritten Finn Olav Odde.

Hvordan var de to ukene på Farmen?

– Det var helt supert. Veldig mange opplevelser og mye artig. Jeg flira meg i hjel, nesten. Det var ei opplevelse for livet å ha fått være med på noe sånt.

Hvor erge r lig var det å bli slått ut i øksekast av Finn Olav?

– Det var ergerlig, for det var så på håret at jeg skulle ta saging eller melkespannholding der jeg er mye sterkere. Jeg tok en sjanse på at han ikke hadde prøvd øks. Men han hadde jo 3000 treningskast med øks på forhånd. Det fikk jeg høre etterpå.

Hvordan er det for en voksen mann å delta i makt spillet?

– Det er spesielt. Det er en del av de yngste som er rundt 20 år, like gamle som ungene dine, men det er den eldre garde som styrer skuta og tar avgjørelsene. Det er der maktkampene ligger. Det er rart, men artig også. Alle kan fare med juks og fanteri. Jeg valgte å stole på Magnhild og Olav, som jeg hadde en deal med. Og de var til å stole på.

Hva slags reaksjoner har du fått etterpå?

– Det er mange som stopper og snakker med meg, og mange som har meninger. Den siste uka har jeg fått mye pepper på Facebook fordi jeg stemte på Olav som storbonde. Jeg er blitt kalt alt mulig. Det bryr jeg meg overhodet ikke noe om. Jeg flirer bare av det. Det er bare artig. Du ser hvordan folk følger med, de er veldig engasjert, og da er målet nådd for de som lager programmet. Det er én million som kikker på.

– Hva var det verste med Farmen?

– Det var at det var sånn konflikt mellom Finn og Olav. Jeg var kamerat med begge to, og når den ene sa noe negativt om den andre, syntes jeg ikke det var noe artig. Men det er et spill.

Finn Olav har ambisjon er om å bli ordfører på Ørlandet . Olav er Frp- varaordfører. Hva slags politiske ambisjoner har du?

– Jeg har ikke politiske ambisjoner fordi om jeg har vært med i Farmen. Jeg stemmer det partiet jeg har stemt de siste åra.

– Ble du godt forberedt av TV 2 på å få kritikk?

– Ja. Jeg har nummeret til Farmen-psykologen, og hvis det er opplevelser som er ubehagelige og vanskelige å takle, er det bare å ringe når som helst. Men jeg har ikke hatt behov for det. Jeg har fått pepper på grunn av valga jeg tok, men det går ikke inn på meg.

Hva leser du for tida?

– Jeg leser stort sett nyheter i aviser og ukeblad om Farmen – det er ganske mye.

Hva gjør du i helga?

– Jeg skal på fest sammen med Farmen-deltakerne Magnhild, Frank og Hilde. Det gleder jeg meg til.

Hva ligger hjertet ditt nærmest akkurat nå?

– Å være litt mer heime. Jeg har fått litt pepper for at jeg er så mye på arbeid og så lite heime.