Navn: Jan Ole Sundli

Bor: Orkanger

Jobber med: Elektroingeniør hos Wacker Holla

Aktuell for: Plateutgivelse og konserter med Rex K, som foruten Sundli består av Daniel Rønning, Solveig Meland, Trygve Øyasæter, Dario Leko og Arvid Blåsmo.

Du er gitarist i bandet Rex K, som spiller to konserter i Trondheim fredag. Fortell litt om bandet.

- Det er et resultat av mange år med kjellergitarspilling. Jeg har fått med meg kjempebra musikere, og vi har spilt inn ei plate som kun er gitt ut på vinyl. Så de som har lyst til å høre dette, må virkelig ha lyst.

Hvorfor vinyl?

- Den digitale verdenen er et villspor. De som kan spille vinyl, har dessuten gjerne et stereoanlegg. Da kan de spille med skikkelige høyttalere, og ikke bare på mobiltelefonen. Vi ønsket rett og slett et fysisk produkt.

Men CD var ikke aktuelt?

- Det selger nok enda dårligere enn vinyl. Vinyl har forresten tatt seg veldig opp. De fleste artister velger i dag vinyl framfor CD. Så får vi se om vi kommer digitalt etter hvert. Det viktigste for oss er å komme oss ut og spille, så kan folk kjøpe plata vår når vi har konserter. Den er også til salgs forskjellige steder i Orkdal.

Hvordan vil du beskrive musikken?

- Det er tøft og hardt. Litt pønk og grønsj. Vi synger på trøndersk, og vi synger om politikere, framtida, og resten får folk tolke selv. Det er en tanke bak tekstene våre, en rød tråd.

Har dere planer om konserter lokalt?

- Ja, vil skal spille på Orkanger til høsten. Men vi er litt usikker på hvor det blir. Det er også booket flere konserter i Trondheim.

Du spilte i Bänzin for en del år siden. Hva er målet med å begynne å spille igjen?

- Vet ikke. Det er ikke noe annet mål enn å ha det artig. Og så er det litt sånn anti musikkbransjeopplegg; at man må vinne en konkurranse for å bli noe. Og det er DEFINITIVT ikke utseendet som gjør oss berømt. Vi har bare lyst til å bli et skikkelig bra band på Orkanger.

Hvordan har tilbakemeldingene vært?

- Det vi har fått høre, har vært veldig bra. Det er først nå når vi kommer oss ut for å spille, at vi vil møte folk og få mer direkte tilbakemeldinger. Sangene fungerer vel så bra live som på plate.

Dere har med Solveig Meland, en vokalist som har fått stor oppmerksomhet for sin store stemme?

- Ja, hun er ekstremt flink til å synge. Hun er med på å forsterke det ikkeaggressive uttrykket, og stemmen hennes er med på å heve bandet. Det blir veldig spesielt når vi har med en slik vokalist, og enkelte av låtene er laget litt med tanke på henne. Det har gitt oss et litt mildere uttrykk.

Catharina Morken