Ute er det foreløpig ikke mye som minner om jul på Orkanger. Desember har så langt vært mørk og regnfull. Til tross for at handelsstanden har gjort sitt med tradisjonell pynting både ute og inne, er det noe som mangler når snøen uteblir. Selv om mange har et ambivalent forhold til snø, er det så rart med det - rundt juletider vil de fleste ha den likevel.

Lokker fram smilet

Spiskammerset på OTI-Sentret er godt i gang med årets julehandel. Selv om vær og føre ikke minner om jul, ønsker de å bidra til å gi folk litt ekstra julestemning inne i butikken. Når det selges lutefisk, ribbe og annen julemat må selvsagt antrekket være deretter.

– Det er noe eget med førjulshandelen, sier butikksjef Linda Gitlesen. Ikke bare er butikken pyntet og fylt opp med julevarer av alle slag. Det som får fram smilet hos kundene er antrekkene de ansatte har på seg. Eller rettere sagt, hodeplaggene. Røde nisseluer og reinsdyrhorn er blitt standard i desember, forteller hun.

Kvalitetsmat til jul

Mat er jo som kjent av de viktigste ingrediensene i nordmenns julefeiring. Spiskammerset, som flyttet inn i nye lokaler på senteret i september, satser stort på julehandelen og har mye å by på av alt som hører høytiden til.

– Det er allerede lenge siden de første begynte å bestille juleribbe, forteller Gitlesen. I tillegg er det mange som har tradisjon med fisk i jula, og der har vi mye godt å by på.

– Vi satser på kvalitet, og vet at kundene setter pris på det. Jula er jo høytid, og det er ikke akkurat da vi skal gi avkall på den gode smaken, mener Gitlesen. «Hodepynten» får vi svært mange kommentarer på og vi kan love at den skal være på hver dag fram til jul, avslutter den blide butikksjefen.